![]() |
Japon Sorusu... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Sorusu...saygin bir firmada yönetim, ise girmek isteyenlere bir soru sormus ve soruya en uygun cevabi veren kisiyi ise almislar ![]() dogru veya yanlis cevap diye bir sey yok, sadece düsünce sistemi önemli ![]() Soru su: Karanlik yagmurlu bir gece, yagmur yagiyor, firtina var, gök gürlüyor ve siz sabaha karsi 02 ![]() ile gitmektesiniz ![]() ![]() Biraz ilerde otobüs duraginda 3 kisi bekliyor ![]() Birincisi bir doktor, sizi daha önce geçirdiginiz kalp krizinden kurtarmis ![]() Ikinci kisi, çok yasli ve hasta neredeyse ölmek üzere olan birisi ![]() Üçüncüsü, hayatinizin rüyasi, her zaman tanismak için can attiginiz birisi ![]() Hava gittikçe kötülesiyor ve arabanizda sadece bir kisiye yer var ![]() Böyle bir durumda ne yapardiniz? Soruyu iyice düsünün ve en iyi cevabi verin ![]() (cevap vermeden alt bölümlere geçmeyin ![]() Görüsmecilerden bazilarinin cevabi söyle olmus: A ![]() B ![]() C ![]() gelecegim ve hayatim için, her zaman tanismak istedigim, hayatimin rüyasini alirdim ![]() Burada dogru veya yanlis cevap diye bir sey yok sadece her bir kisinin durumu algilayisi ve ele alisi var Bu görüsmede cevaplarin % 90' i "yasli adami alirdim" olmus ![]() ama sadece bir kisiyi ise almislar ![]() O kisinin cevabi acaba nasilmis? (Biraz düsünün ve sonra asagisini okuyun ![]() Arabadan inip anahtari doktora veririm, doktor benim hayatimi kurtardigi gibi yasli kisiyi de hastaneye yetistirip iyilestirebilir ![]() Böylece ben de hayatimin insaniyla otobüs duraginda bas basa kalip onu tanima firsatini elde edebilirim ![]() Bu cevapla o kisi hemen ise alinmis ![]() Insanoglu tabii olarak bencildir, bütün verilen diger cevaplarda kimse arabasini vermeyi akil edememis |
![]() |
![]() |
|