![]() |
Filistinli Çocuğun Mektubu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Filistinli Çocuğun MektubuBağışlayın beni! Kenarlarında renkli çiçekler olan mektup kağıtlarına yazmak isterdim ![]() Kelebek kanatları boyamayı, Kuşların ötüşünü dinlemeyi, Hatta uçurtma uçurmayı da öğrenebilirdim ![]() Bağışlayın beni ![]() Top ateşleri, bomba gürültüleri arasında doğdum ben ![]() Yaşım 13 ![]() Ninniler yerine, makinelilerin takırtılarıyla büyüdüm ![]() Renklerden ilk önce, kan kırmızısını tanıdım ![]() Çiçeklerden önce, ölülerin arasında dolandım ![]() Hiç saklambaç oynayamadım kelebeklerle ![]() Üç yaşımdayken, en büyük abimi, sekizimdeyken, ortancayı kaybettim ![]() Babamı ellerini bağlayarak götürdüklerinde dokuzundaydım ![]() Gömdüğümüzde onumda ![]() Ablam 15’inde terk etti evi ![]() 15’inde kızlar okula gider ![]() 17’sinde dantel örer ![]() Çeyiz sandığı düzer ![]() Bizim burada 15’inde kızlar savaşa gider ![]() Seçme hakkı tanımaz zorbalar bir genç kız olsan bile sana ![]() Ya evinde oturup ölümü bekleyeceksin ![]() Ha bugün, ha yarın diye diye yaşarken öleceksin ![]() Ölümlerin ateşinden sesleniyorum size duyuyor musunuz? Filistin’im ben anlıyor musunuz? Ama yine de yaşıyorum işte ![]() Çünkü kanlı topraklarda büyürken yaşamayı… Çiçek boyamayı değilse de, mezar taşlarında çiçek büyütmeyi… Kelebek kovalamayı değil ama, tüfek tutmayı öğrendik ![]() Sokak aralarında mermi kovanlarından oyuncak yaptık ![]() Patlamamış el bombaları topladık ![]() Mayınların üstünde sek sek oynadık ![]() Bu kadar nefret, bu kadar acı arasında yaşamayı… Karanlıklar arasından güneşe bakmayı becerdik ![]() Onun için kocaman ve karadır gözlerimiz ![]() Onun için hâlâ sımsıcaktır, düşmana taş atarken nasırlaşan minik ellerimiz ![]() Evimizi yıktılar dün ![]() Bir baştan bir başa mahallemizi yaktılar ![]() Mermi kovanlarıyla misket oynarken biz, üzerimize bombalar attılar ![]() Üç arkadaşım can verdi ![]() Üç küçük çocuk ![]() Bağışlayın beni, kurtaramadım! Sarkmıştı omzumdan aşağı kanlı kolum, uzatamadım ![]() Elim düştü yere, kolum çaresiz… Kanlarımız karıştı birbirine, arkadaşlarım sessiz ![]() İşte orada kankardeş olduk biz ![]() Gözlerim karardı önce ![]() Başım döndü ![]() Ama uyumak istemiyorum ![]() Uyursam arkadaşlarım bu dünyadan göçer diye korkuyorum ![]() Bağışlayın beni! Tutamadım kendimi ![]() Yapıştırmadım alnıma, açık dursunlar diye gözbebeklerimi ![]() Kaybettim kan kardeşlerimi ![]() Yaşım 13 ![]() Burada çocuklar çocuk olmaz ![]() Bebeler bile yaşamak için beşikten siper yapar ![]() Çünkü İsrail denilen zorbanın Amerikan bombaları, beşiklere bile mezar kazar ![]() Ölümlerin içinden büyüyorum ![]() Minicik yüreğimle, ateşlerin arasından, öfkeyle geliyorum ![]() Dudaklarımdan dökülen özgürlük türkülerini duyuyor musunuz? Filistin’im ben anlıyor musunuz? |
![]() |
![]() |
|