|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
arkadaşını, erkek, etmeli, hayat, isteyen, mutlu, olmak, önce |
![]() |
Mutlu Olmak İsteyen Erkek Önce Hayat Arkadaşını Mutlu Etmeli... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutlu Olmak İsteyen Erkek Önce Hayat Arkadaşını Mutlu Etmeli...mutlu olmak isteyen erkek önce hayat arkadaşını mutlu etmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Bülent, avucunu açmış kendisine doğru elini uzatan adama ters ters baktı ![]() Elli yaşlarında gösteren adam, görmeye alıştığı hırpani kıyafetli dilencilere benzemiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alaycı bir ses tonuyla: - Ekmek parası mı istiyorsun ? diye sordu ![]() - Hayır çikolata parası lazım! Bülent'in kızgınlığı şaşkınlığa döndü ![]() ![]() - Niye siz ekmek bulamayınca çikolata mı yiyorsunuz? - Hayır ![]() ![]() Bülent adamın ciddi mi konuştuğunu yoksa dalga mı geçtiğini anlayamamıştı ![]() - Bu gün karnınız doydu üstüne tatlı mı istedi canınız? - Fakirin canı mı olur ki, tatlı istesin beyim ![]() - Bu bir kamera şakası mı yoksa sen iş bulamamış stendapçı mısın? - Hiçbiri değil ![]() ![]() ![]() - Doğum gününde yaş pasta alınır bildiğim kadarıyla ![]() - O bizim için değil zenginler için ![]() ![]() ![]() ![]() Adamın söyledikleri Bülent'in dikkatini çekmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat karısının evde ağlıyor olduğunu bildiği için olsa gerek, hiçbir şey onu rahatlatmıyordu ![]() Dilenciyle konuşurken biraz kafası dağılmıştı ![]() ![]() - Cebinde bir çikolata alacak para yok mu şimdi? Bülent'in sorusu üzerine adam ceplerini boşalttı, bir nüfus cüzdanından başka bir şey çıkmadı ![]() - Ben dilenci değilim ![]() ![]() ![]() Fakat bu gün bütün gün iş aradım, aksilik bu ya, hiçbir iş bulamadım ![]() Bülent oturduğu bankı işaret ederek yer gösterdi ![]() - Oturun biraz dertleşelim bari, dedi ![]() Adam çekingen çekingen oturdu yanına ![]() - Yokmu eşin dostun, borç alacak akraban? - Fakirin akrabaları da fakir olur beyim ![]() ![]() - Dilenecek kadar çok mu seviyorsun karını ? - Hem de çok seviyorum ![]() ![]() - Hımmmm ![]() ![]() ![]() ![]() - Evet ![]() ![]() - Söyle o zaman nedir evlilikte mutluluğun sırrı? Söylediklerine bakılırsa sen mutluluğun formülünü bulmuş gibisin ![]() - Ben ilkokulu bile bitirmedim ![]() ![]() - Formül dediysem kimya formülü sormuyorum canım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evimiz, arabamız, işimiz, gücümüz, her şeyimiz var, ama mutlu değiliz ![]() Senin hiçbir şeyin yok, ama mutlusun ![]() - Hiçbir şeyim yok mu? Hayır benim her şeyim var ![]() ![]() Sevgilim, eşim, arkadaşım, hayat yoldaşım ![]() Sizin ev, araba, iş diye her şey dediğiniz şeylerdir aslında hiçbir şey olan ![]() - Öyle deme, şu kadar varlığın içinde bile karım her şeyden şikayet ediyor ![]() Bir de fakir olsam kim bilir ne olur? - Altın tasın, kan kusana faydası yoktur beyim ![]() ![]() ![]() ![]() - Sizin mutluluğunuzun sırrı bumu ? - Olabilir ![]() ![]() ![]() - Bir kadına değerli olduğunu nasıl hissettirilir? - Küçük kızı severek ![]() - Küçük kız mı ? Hangi küçük kız ? - Yaşı kaç olursa olsun her kadının içinde hiç büyümeyen bir küçük kız vardır ![]() ![]() - Nasıl yani ? - Küçük kız neleri sever, nelerden hoşlanır bir düşünün ![]() ![]() ![]() Kendilerine prensesmiş gibi davranılmasını beklerler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Haklısın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - İşte kadınlar bir ömür boyu bunu duymak isterler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hiç kavga etmezmisiniz siz? - Kavga evliliğin tadı tuzu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Benim eşim çok ciddi kadındır ![]() ![]() - Küçük kızlar büyüdükleri zaman artık sevgi, ilgi istemeye utanırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu tavsiyeni deneyeceğim ![]() ![]() Bazen işlerim çok yoğun oluyor o zaman eve çok yorgun gidiyorum ![]() - Bu sadece bir bahane ![]() ![]() Çoğu zaman birkaç tatlı söz yeterli olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünsene somurtkan, mutsuz, sürekli söylenen biriyle yolculuğa çıksan ne kadar mutlu olabilirsin ![]() - Haklısında bende bütün gün ailem için çalışıp yoruluyorum ![]() - Yine para, yine dış sebepler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiçbir zaman karımın kulaklarına altın küpe takamadım ama her zaman aşk sözleri fısıldadım ve mutlu ettim onu ![]() Adam ayağa kalktı ![]() - Bana müsaade, artık gitmeliyim, karım merak eder ![]() ![]() - Bülent de ayağa kalktı ![]() ![]() - Sizi tanıdığıma çok memnun oldum ![]() Elini bıraktı koluna girdi ![]() ![]() - Hadi gel eşin için şuradan çikolatalı pasta alalım, dedi ![]() Pastayı aldılar ![]() ![]() ![]() Evine geldiğinde karısı şişmiş gözlerle mutfak masasında oturmuş su içiyordu ![]() ![]() ![]() - Bunlar dünyanın en şanslı meyveleri, dedi ![]() İnci hiç konuşmadı ![]() - Sorsana "niye" diye ![]() İnci kızgın kızgın: - Niye? Diye sordu ![]() - Çünkü dünyanın en güzel ve en tatlı kadının midesine gidecek, dedi gayet ciddi bir ses tonuyla ![]() ![]() ![]() - Bunlar senin sevdiğin meyveler, senin için aldım ![]() - Hayret bir şey! Her zaman kendi sevdiğin meyveleri alırdın ![]() ![]() ![]() Ama şimdi kıymeti yok ![]() ![]() - Özür dilerim seni kırdığım için ![]() Sonra Bülent yere diz çöktü ![]() - Cezam neyse razıyım ![]() ![]() ![]() - Bülent yere çömelmiş, boynu bükük bir vaziyette çok komik görünüyordu ![]() İnci kıkır kıkır gülmeye başladı ![]() - Affetmek o kadar kolay değil ![]() ![]() Bülent işte o zaman ona muzip muzip bakan eşinin içinde sakladığı küçük kızı gördü ![]() Bundan sonra her şey daha farklı olacak diye düşündü ![]() |
![]() |
![]() |
|