![]() |
Hayat Dersi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat DersiBir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış ![]() ![]() Kral üçüncü eşini de çok severmiş ![]() ![]() İkinci eşini de severmiş kral ![]() ![]() Kraliçe olan birinci eşiymiş kralın ![]() ![]() Bir gün kral ölümcül bir hastalığa yakalanmış ![]() ![]() En çok sevdiği dördüncü eşine ölüm yolculuğunda kendine eşlik etmek ister mi diye sorduğunda aldığı yanıt kalbine bıçak gibi saplanan kısa ve net “mümkün değil" olmuş ![]() ![]() ![]() Hayatım boyunca seni sevdim ![]() Sen benimle birlikte ölmeyi kabul eder misin sorusuna üçüncü eşi de "hayır, hayat çok güzel ![]() diye yanıt vermiş ![]() Kral bir kez daha yıkılmış ![]() Her sorunumda her zaman yanımda olan bana yardım eden sendin, bu sorunumda da bana yardımcı olur musun talebine karşı ikinci eşinden; "bu sorunun için hiç bir şey yapamam, olsa olsa sana mezarına kadar eşlik eder, güzel bir cenaze töreni yaptırır ve yasını tutarım" karşılığını almış ![]() Büyük bir hayal kırıklığı yaşamakta olan kral birinci eşinin sesi ile irkilmiş ![]() "nereye gidersen git seninle olurum, seni takip ederim ![]() ![]() ![]() Ah diye inlemiş kral; "keşke bir şansım daha olsaydı ![]() ![]() ![]() YAŞAMDA HEPİMİZ 4 EŞİLİYİZ ASLINDA Dördüncü eşimiz vücudumuz ![]() Onun güzel görünmesi için ne kadar zaman, kaynak ve çaba harcarsak harcayalım öldüğümüzde bizi terk edecektir ![]() Üçüncü eşimiz sahip olduğumuz servetimiz ve statümüzdür ![]() Ölür ölmez başkalarına yar olacaktır ![]() İkinci eş, ailemiz ve dostlarımızdır ![]() Tüm sorunlarımızı paylaştığımız bu kişilerin en son yapabilecekleri şey bu dünyadan gözleri yaşlı bizi uğurlamak olacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|