Üç Önemli Ders... |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç Önemli Ders...> Birinci ve de en onemli ders Okuldaki ikinci ayimda, hocamiz test > sorularini dagitti Ben okulun en iyi ogrencilerinden biriydim Son soruya > kadar soluk almadan geldim ve orada cakildim kaldim Son soru soyleydi: > "Hergun okulu temizleyen hademe kadinin ilk adi nedir?" Bu herhalde bir > cesit saka olmaliydi Kadini yerleri silerken hemen hergun goruyordum > Uzun > boylu, siyah sacli bir kadindi 50'lerinde falan olmaliydi Ama adini > nerden > bilecektim ki! Son soruyu yanitsiz birakip kagidi teslim ettim Sure > biterken bir ogrenci, son sorunun test sonuclarina dahil olup olmadigini > sordu "Tabii dahil" dedi, hocamiz "Is yasaminiz boyunca insanlarla > karsilacaksiniz Hepsi birbirinden farkli insanlar Ama hepsi sizin > ilginiz > ve dikkatinizi hakkeden insanlar bunlar Onlara sadece gulumsemeniz > ve`Merhaba' demeniz gerekse bile" Bu dersi hayatim boyunca unutmadim O > hademenin adini da Dorothy idi > > * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * > > Ikinci onemli ders Yagmurda otostop!Bir gece vakit geceyarisina dogru > Alama otoyolunun kenarinda duran bir zenci kadin gordum Bardaktan > bosanirca > yagan yagmura ragmen, bozulan arabasinin disinda duruyor ve dikkati > cekmeye > calisiyordu Gecen her arabaya el salliyordu Yaninda durdum 60'li > yillarda > bir beyazin bir zenciye hem de Alabama'da yardima kalkismasi pek olagan > seylerden degildi Onu kente kadar goturdum Bir taksi duragina biraktim > Ayrilirken ille de adresimi istedi Verdim Bir hafta sonra kapim calindi > Muazzam bir konsol televizyon indiriyordu adamlar Bir de not ekliydi, > armaganda "Gecen gece otoyolda bana yardiminiza tesekkur ederim O > korkunc > yagmur sadece elbiselerimi degil, ruhumu da sirilsiklam etmisti Kendime > guvenimi yitirmek uzereydim, siz cika geldiniz Sizin sayenizde olmekte > olan > kocamin yataginin bas ucuna zamaninda ulasmayi basardim Biraz sonra son > nefesini verdi Tanri bana yardim eden sizi ve baskalarina karsilik > beklemeksizin yardim eden herkesi kutsasin! En iyi dileklerimle, Bayan > Nat > King Cole" > > * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * > > Üçüncü onemli ders Size hizmet edenleri hep hatırlayın > > Bir pastanin uc otuz paraya satildigi gunlerde 10 yasinda bir cocuk > pastaneye girdi Garson kiz hemen kostu Cocuk sordu: "Cukulatali pasta > kac > para?" "50 cent!" Cocuk cebinden cikardigi bozuklari saydi Bir daha > sordu: "Peki dondurma ne kadar" "35 cent" dedi garson kiz > sabirsizlikla > Dukkanda yiginla musteri vardi ve kiz hepsine tek basina kosusturuyordu > Bu > cocukla daha ne kadar vakit gecirebilirdi ki Cocuk parasini bir daha > saydi > ve "Bir dondurma alabilir miyim lutfen" dedi Kiz dondurmayi getirdi Fisi > tabagin kenarina koydu ve oteki masaya kostu Cocuk dondurmasini bitirdi > Fisi kasaya odedi Garson kiz masayi temizlemek uzere geldiginde, gozleri > doldu birden Masayi sanki akan yaslar temizleyecekti Bos dondurma > tabaginin yaninda cocugun biraktigi 15 centlik bah?i? duruyordu > > * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * |
|