|
|
Konu Araçları |
avukat, değilde, doktor, olsaydiniz…, yada, öğretmen |
Öğretmen Değilde, Avukat Yada Doktor Olsaydiniz… |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Öğretmen Değilde, Avukat Yada Doktor Olsaydiniz…Bazı öğretmenler sınıfta veya öğretmenler odasında “Tüm sınıfta iki kişi hariç herkes ‘bir’ aldı” deyip kahkaha atabiliyor… Varsayın ki siz bir öğretmen değil de cerrahsınız Doktor arkadaşlarınızla bir araya geldiğiniz zaman “Allah sizi inandırsın dün ameliyat masama yatan beş hastadan dördü öbür dünyayı boyladı” deyip kahkaha atar mısınız? Veya avukat olsanız, arkadaşlarınızla bir araya geldiğiniz zaman “inanmayacaksınız ama bu ay aldığım on davadan dokuzunu kaybettim” deyip kahkaha atar mısınız? Veya esnaf olsanız, akşam eve geldiğinizde eşinize “Bugün dükkanıma gelen 50 müşteriden yirmisini kazıkladım, otuzunu kovaladım” der misiniz? Bu tür bir kişiliğe sahip insanlar keşke öğretmenlik değil de diğer mesleklerden birini yapıyor olsalardı Doktor olsalar kısa sürede meslekten kovulurlar Avukat olsalar dava bulamayıp işsiz kalırlar Esnaf olsalar kısa sürede iflas ederler Ve böylece topluma fazla zarar veremezler Ancak öğretmenlik mesleğinde, maalesef, bu tür öğretmenleri meslekten uzaklaştırma gibi bir kural yok Keşke öğretmenler, eğitiminden sorumlu oldukları öğrencilerin başarılarına göre prim alabilseler Yada eğittikleri öğrencilerin çoğu başarısız olan öğretmenler meslekten uzaklaştırılabilse *Alinti* |
|