Binalarda İsı Yalıtımı Nasıl Yapılır? |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Binalarda İsı Yalıtımı Nasıl Yapılır?Binalara Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır Hakkında Bilgi Isı yalıtımının binanın yapım aşamasındaki maliyeti, bina maliyetinin % 2’si ile 5’i arasındadır Isı yalıtımı binaların; çatılarına, dışa veya garaj, depo gibi kullanılmayan bölümlere bakan duvarlarına, toprak veya içerisinde yaşanmayan mahaller ile daireleri ayıran döşemelerine, tesisat boruları ile havalandırma kanallarına yapılır Ayrıca özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılarak kışın pencerelerden olusan ısı kayıpları azaltılır, yazın binaya güneş ısısı girişi sınırlanır Böylece ısıtma ve soğutma için harcanan enerjiden tasarruf sağlanır Isı yalıtımının faydalarından tam anlamıyla yararlanmak için, evlerin kışın soğuk, yazın sıcak kısımlara bakan tüm duvar ve döşemeleri, çatıları mutlaka yalıtılmalı ve nitelikli pencere kullanılmalıdır Isı yalıtımı, binanın temelinden çatısına kadar dışa veya kullanılmayan kısımlara bakan yüzeylerine, ısı geçişini azaltan özel ısı yalıtım malzemeleri nin uygulanması ile yapılır Diş cephelerde kullanilacak olan ısı yalıtım levhaları bu uygulama için özel olarak üretilmis olmalidir Iki duvar arasi veya içten yapılan ısı yalıtım uygulamaları; kısa süreli kullanılan yazlıklar, dağ evleri gibi yapılarda tercih edilir Isı yalıtımı - Binaların çatı ve duvarlarına - Toprak temaslı mahallere - Katları ayıran döşemelere - Tesisat boruları ve havalandırma kanallarına - Garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvarlara yapılır Isı yalıtımı nasıl yapılır Isı yalıtımı evlerimizin çatı, döşeme ve dışa bakan tüm duvarlarına ısı geçirmeyen malzeme uygulanmasıyla yapılır Pencerelerde de özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılmalıdır Isı yalıtımı binaların içinden veya dışından uygulanabilir Isı yalıtımının önemli bir unsuru da tesisatların yalıtılmasıdır |
|