Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elma, tarifi, tatlısı, tavası, yapılışı

Elma Tavası Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Tavası Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir



Elma Tavası Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir





Elma, tatlılarda en çok kullanılan besinlerden biridir Peki, hiç kızartmasını denediniz mi?

Malzemeler:

500 gr elma
120 gr ( 1 su bardağı) un
2 yumurta sarısı + 1 yumurtanın akı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
½ su bardağı süt
1 limon suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
8 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz

Yapılışı:
1-Unu ve tuzu bir kaseye koyun Ortasını açarak yumurta ve sıvı yağı koyun
2-Yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve bulamaç elde edin
3-Üstünü örterek 30 dakika dinlendirin
4-Elmaların kabuklarını soyu ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra halkalar halinde kesin
5-Dilimleri bir tabağa dizerek üzerine limon suyunu ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini dökün
6-Tavada tereyağını eritin
7-Bir çatalla elma dilimlerini bulamaca batırıp, tavaya koyun
8-Elmalar hafif kahverengini alınca, bir tabağa dizin, üstüne kalan pudra şekerini serpip ılık servis yapın Afiyet olsun


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.