![]() |
Elma Tavası Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elma Tavası Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi NedirElma Tavası Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir ![]() Elma, tatlılarda en çok kullanılan besinlerden biridir ![]() Malzemeler: 500 gr elma 120 gr ( 1 su bardağı) un 2 yumurta sarısı + 1 yumurtanın akı 1 çorba kaşığı sıvı yağ ½ su bardağı süt 1 limon suyu 2 çorba kaşığı pudra şekeri 8 çorba kaşığı tereyağı Bir tutam tuz Yapılışı: 1-Unu ve tuzu bir kaseye koyun ![]() ![]() 2-Yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve bulamaç elde edin ![]() 3-Üstünü örterek 30 dakika dinlendirin ![]() 4-Elmaların kabuklarını soyu ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra halkalar halinde kesin ![]() 5-Dilimleri bir tabağa dizerek üzerine limon suyunu ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini dökün ![]() 6-Tavada tereyağını eritin ![]() 7-Bir çatalla elma dilimlerini bulamaca batırıp, tavaya koyun ![]() 8-Elmalar hafif kahverengini alınca, bir tabağa dizin, üstüne kalan pudra şekerini serpip ılık servis yapın ![]() ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|