Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı Tarifi YapılışıKaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı - Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tatlısı Tarifi Söke Un 125 Gr Tereyağı 1 Yumurta Aldığı Kadar Su 1 Çimdik Tuz Ara Katları İçin: 2 Çorba K Yumuşak Margarin Kızartmak İçin: Sıvıyağ Şerbeti İçin: 3,5 Su B Şeker 3,5 Su B Su 1 Dilim Limon Hazırlanışı Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın Şerbet soğuk olarak katılacağı için önce şerbet yapılmalı ve soğutulmalı Hamuru hazırlamak için; karıştırma kabına unu, tereyağını ve yumurtayı koyup yoğurun Tuzu, aldığı kadar suyu ve biraz yoğurdu ekleyip iyice yoğurun Bezelere ayırıp her parçayı orta boyda açın Mümkünse 1 saat dolapta dinlenmeye bırakınÜstüste koyduğunuz hamuru unlayarak açın Rulo şeklinde yuvarlayın ve küçük küçük kesin üzerlerine basarak ince yuvarlak hale getirin Kızartma yağında kızartın Üzerlerini yeşil fıstık ve kaymakla süsleyin |
|