|
|
Konu Araçları |
çikolatalı, mutluluk, reçeteleri, tatlılar |
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı Tatlılar |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı TatlılarÇikolatalı mutluluk reçeteleri - Çikolatalı Tatlılar Hele bir de çikolatadan yapılmış ev yapımı taptaze tartları, pastaları görünce dayanmak imkansız olur! Üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin Ocaktan alıp buzdolabında dondurun Çıkarıp üzerine kestane püresi ile pudra şekerini ekleyin Daha sonra harçtan parçalar koparıp küçük yuvarlaklar hazırlayın Bir kısmını kakaoya bir kısmını da pudra şekerine bulayıp servis yapın Aşçının notu: Hazır kestane püresi yerine, haşladığınız kestanelerin kabuklarını soyduktan sonra ezerek de kullanabilirsiniz |
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı Tatlılar |
08-13-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı TatlılarÇikolatalı ev gofreti (4 kişilik) Bir adet gofreti yağlı kağıdın üzerine yerleştirip üzerine çikolata sürün ve ikinci gofreti üzerine koyun Yeniden çikolata sürün Bu şekilde 6 kat üst üste gofret koyun Gofretlerin üstünü ve yanlarına da çikolata bulayın Tüm gofretler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Hazırladığınız gofretleri 1 saat bekletip servis yapın |
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı Tatlılar |
08-13-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı TatlılarÇikolatalı portakallı mus (2 kişilik) İnce şekilde rendelenmiş portakal ve limonun kabuğunu, portakal suyunu, tereyağını ve yumurtanın sarısını erimiş ve ılık haldeki çikolataya ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın Başka bir kapta yumurtanın akına kremayı ekleyerek kar haline gelene dek çırpın Soğumuş olan çikolataya ekleyerek iyice karıştırın Sonrasında servis kaselerine boşaltarak buzdolabında bir-iki saat dinlendirin Dolaptan çıkartıp servis yaparken üzerini rendelenmiş çikolata ile süsleyin |
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı Tatlılar |
08-13-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı TatlılarÇikolatalı tart (4 kişilik) Üzerine un, toz badem ve toz vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin Yumurta akını ekleyip 1-2 dakika daha yoğurun Hamuru bir merdane ile açıp tart kalıbına, kenarları da kaplayacak şekilde yerleştirin Önceden ısıtılmış 170 derce fırında 15 dakika pişirin Çikolatalı ganaş için, krema ve glikozu ocakta ısıtın Küçük parçalar halinde kırdığınız çikolatanın üzerine döküp erimesini sağlayın Akrışım ılınınca tereyağını ilave edip karıştırın Pişirdiğiniz tartın içine doldurup buzdolabında soğutun Yağlı bir kağıda kalp şekilleri çizin Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve kalp şekillerinin üzerine dökün Soğuyunca tartınızın üzerine koyarak servis yapın Aşçının notu: Glikozu aktarlarda bulabilirsiniz |
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı Tatlılar |
08-13-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı TatlılarÇilekli yoğurtlu french pasta (8 kişilik) Bir kasede yumurta akı ve esmer şekeri akıcı bir kıvama gelene kadar mikserle çırpınç bu karışımı çırpılmış krem şanti içine katın ve mikserin düşük seviyesinde 5 dakika daha çırpmaya devam edin Hazırladığınız karışımı çilekli harçla birleştirip çırpma teliyle karıştırın Yumuşatılmış jelatini az suda kaynatıp bu karışıma ekleyin Diğer tarafta çilek sosu için çilek, su ve esmer şekeri kaynatın İçine yumuşatılmış jelatini ilave edip eritin Pandispanyayı ortadan ikiye kesin Kelepçeli kalıbın içine pansipanyanın yarısını ve çilekli sosu yayın İkinci katı üzerine kapatıp kalan krem şantili karşımı yayın Derin dondurucuda 4 saat bekletin Daha sonra dilimleyerek servis yapın |
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı Tatlılar |
08-13-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı TatlılarÇikolata soslu limonlu muhallebi (6 kişilik) Ocağa alıp, karıştırarak, muhallebi kıvamı alana dek pişirin Piştikten sonra margarini ilave edin Telle çırparak, iyice yedirin Karşımın üçte birini ayırıp, içine kakao katın İstemezseniz sadece limonlu da yapabilirsiniz Plastik kabın içine hindistan cevizi serpin Önce kakaolu karışımı, daha sonra kakolu muhallebiyi kalıba dökün Bisküvileri de diklemesine kalıba yerleştirin Bir gün bekletip servis yapın |
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı Tatlılar |
08-13-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Mutluluk Reçeteleri - Çikolatalı TatlılarKestaneli pasta (8 kişilik) Kremayı hazırlamak için, tencereye aldığınız süt, toz şeker, un ve vanilyayı pişirip soğumaya bırakın Soğuyan kremaya margarini ekleyip iyice çırpın Pasta kekini üçe bölerek sütle ıslatın Kekin aralarına kremayı sürerek kestanelerden yerleştirin Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın Kalan kestaneleri çikolataya batırarak donmaya bırakın Daha sonra pastanın üzerine yerleştirin Kalan erişim çikolatayı pastanın üzerinde gezdirin Soğuk olarak servis yapın Aşçının notu: Pasta kekini düdüklü tencerede veya kalaylı bakır tepside pişirdiğinizde daha lezzetli olduğunu göreceksiniz |
|