Bademlı Hurma Tatlısı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademlı Hurma Tatlısı Tarifi YapılışıBademlı Hurma Tatlısı Tarifi - Bademlı Hurma Tatlısı yapımı - Bademlı Hurma Tatlısı nasıl yapılır Malzemeler: 250 gram un 400 gram su 100 gram yağ limon 4 yumurta 750 gram şeker 50 gram antepfıstığı 3 su bardağı zeytinyağı 100 gram iç badem yapılışı: 1 -100 gram sade yağ 400 gram su ve 250 gram un ile şokola krem hamurunu hazırlayınız 2 -hamuru ateşten alınca içerisine 4 yumurta, 100 gram kabukları soyulmuş makinadan geçirilmiş veya incecik kıyılmış bademi ilave edip iyice yoğurunuz 3- yarım ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp muntazam yuvarlaklar yapınız 4 -her yuvarlağı, kalbur, rende veya çatal üzerinde hafif yassıltıp sonra yuvarlıyarak hurma şekli veriniz 5- hafif kızdınlış zeytinyağına kararı kadar atıp hafif pembe renkte kızartınız 6- kızaranları soğuk şuruba atıp, şurubu çekenleri servis tabağına yerleştiriniz 7- üzerlerine kaymak veya yeşil fıstık serpip servis yapınız not yağı soğutup 2 nci kızartmaya öyle başlayın aksi taktirde içleri hamur olur |
|