Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mercimek, pirinçli, salatası, tarifi, yapılışı

Pirinçli Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı



Pirinçli Mercimek Salatası Tarifi - Pirinçli Mercimek Salatası Yapılışı - Pirinçli Mercimek Salatası Nasıl Yapılır - Pirinçli Mercimek Salatası Malzemeleri




200 g sarı (ya da kırmızı) mercimek
100 g pirinç
2 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı sirke (tercihen içinde birkaç ahududu bekletilmiş)
6 çorba kaşığı tuzsuz tavuk suyu
200 g arpacık soğanı (2 dakika kaynar suda haşlandıktan sonra, kabuğu soyulmuş)
1 tatlı kaşığı hardal
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Küçük bir tencereye 3/4 litre (3 su bardağı) su koyup, mercimekleri ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, mercimekleri iyice yumuşayıncaya (ama renklerini ve bütün diriliklerini yi-tirmemelidirler) kadar (15 - 20 dakika) pişirin
Bu arada küçük bir tencereye 1 su bardağı su koyup, pirinçleri ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, pirinçleri suyunu çekinceye ve iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin
Bu arada bir yağsız tavayı kısık ateşe oturtup, tozşekeri koyarak, sıvılaşmaya başlayıncaya ve karamela kıvamı alıncaya kadar pişirin Sirkenin 3 çorba kaşığını ve tavuk suyunun 4 çorba kaşığını ekleyip, karıştırın Karışım tıkırdamaya başlayınca arpacık soğanlarını ekleyip, ara sıra karıştırarak, bütün suyu çekinceye ve soğanlar hafifçe kızarıncaya kadar pişirin Tavayı ateşten alıp, bir kenara bırakın
Mercimeklerin piştiği tencereyi ateşten alıp, mercimekleri bir süzgeçte süzerek, birsalata kâsesineaktarın Pirincin piştiği tencereyi ateşten alıp, pirinçleri kâsedeki mercimeklere ekleyin Tenceredeki soğanlı karışımı da katıp, iyice karıştırın
Sosu hazırlamak için kalan sirke, kalan tavuk suyu, hardal ve karabiberi küçük bir kâsede karıştırın Bir çatalla çırparak çiçekyağını ekleyip, sosu kâsedeki salatanın üstüne boşaltın, iyice karıştırıp, oda sıcaklığına inince (ya da buzdolabında 20 dakika kadar soğuttuktan sonra) servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.