Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi YapılışıOriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi - Oktay Ustadan Salata Tarifleri - Salata Tarifleri - Resimli Yemek Tarifleri - Salatalar - Resimli Salata Tarifleri - Salata Tarifleri Resimli - Salatalar - Diyet Salata Tarifleri Oriyental Deniz Ürünleri Salatası MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 30 dak 1 Porsiyon 250 Kalori * 250 gr soya fasulyesi * 4 taze soğan, doğranmış * 1 kereviz sapı, ince dilimlenmiş * 1 dolmalık kırmızı biber, ince doğranmış * 100 gr karides, haşlanıp ayıklanmış * 125 gr pavurya eti, süzülmüş * 6 marul yaprağı * Taze soğan,süslemek için Sos:* 50 gr yoğurt * 6 yemek kaşığı mayonez * 1 limonun kabuğu, rendelenmiş * 1 yemek kaşığı limon suyu * 1 çay kaşığı zencefil, isteğe bağlı * Tuz ve karabiber Yapılışı: 1 – Soya fasulyesi,taze soğan,kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kasede karıştırın Sosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaseye koyup,limon kabuğunu, suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırınTuz ve biberle tatlandırın 2 – Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırınSonra karides ve pavurya etlerini ekleyip,şeffaf filmle kaplayın15-30 dakika buzdolabında soğutun 3 – Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyunTaze soğanla süsleyip servis yapın SERVİS ÖNERiLERi: Çin mutfağından alınmış bu yemeği zengin bir menünün başlangıç yemeği olarak sunabilirsiniz Ancak tercihen menüde yine sebzeli bir et yemeği ana yemek olarak yer almalıdır EKONOMİ: Karides ve pavurya yerine 200 gr konserve mısır veya 200 gr konserve ton balığını kullanabilirsiniz AFİYET OLSUN |
|