Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, fasulyeli, pirinç, salatası, tarifi, yapılışı

Fasulyeli Biberli Pirinç Salatası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulyeli Biberli Pirinç Salatası Tarifi Yapılışı



Fasulyeli Biberli Pirinç Salatası Tarifi - Fasulyeli Biberli Pirinç Salatası Yapılışı - Fasulyeli Biberli Pirinç Salatası Nasıl Yapılır - Fasulyeli Biberli Pirinç Salatası Malzemeleri



200 g kuru fasulye (ya da barbunya fasulyesi; bir gece suda bekletildikten sonra, süzülmüş)
1 küçük soğan (iri doğranmış)
1 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı kekik
1 defne yaprağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 litre tuzsuz tavuk suyu
360 g pirinç
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış)
1 çarliston biberi (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış)
1 iri acı kırmızı biber (arnavutbiberi; sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, çok ince kıyılmış)
1 maydanoz dalı
Acıbiber sosu:
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tuzsuz tavuk suyu
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
4 damla acıbiber sosu
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Süzülmüş fasulyeleri bir tencereye koyup, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar soğuk su ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayın-ca sarmısak, soğanlar, kekik ve defne yaprağını ekleyip, tencerenin kapağını sıkıca kapatın (ara sıra açıp, suyun yüzeyinde oluşan köpüğü kaşıkla atın) ve kuru fasulyeleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) pişirin Tuzu ekleyip, fasulyeleri iyice yumuşayıncaya kadar (30 dakika -1 saat) pişirmeyi sürdürün (suyunu çekerse, biraz daha su ekleyin)
Tencereyi ateşten alıp, bir süzgeçte süzerek, sarmısak ve defne yaprağını çıkarıp atın Fasulyeleri soğuk su altında çalkalayıp, süzülmeye bırakın
Küçük bir tencerede tavuk suyunu bir taşım kaynatıp, kaynayınca pirinçleri ve arpacık soğanlarını ekleyerek
ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatıp, pirinçleri, suyu çekip yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin
Bu arada sosu hazırlamak için küçük bir kâsede hardal, sirke ve tavuk suyunu karıştırın Bir çatalla çırparak zeytinyağı, pul kırmızıbiber, acıbiber sosu, sarmısak ve karabiberi ekleyin
Tencereyi ateşten alıp, sıcak pirinçleri büyük bir servis tabağına aktarın Tatlı kırmızı biber ve çarliston biberi şeritleri, acı kırmızı biber şeritleri ve fasulyeleri ekleyip, karıştırın Üstüne sosu boşaltıp, iyice karıştırarak, tabağı buzdolabına kaldırın ve salatayı en az bir saat soğuttuktan sonra, maydanoz dalıyla süsleyerek servis yapın

Not: Bu tarif aslında, siyah fasulye kullanılarak hazırlanır Ama siyah fasulye bulunmadığından, yerine rahatlıkla kuru fasulye ya da barbunya fasulyesi de kullanılabilir Fasulyeler, bir gece soğuk suda bekletilmek yerine, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar suyla 2 dakika kadar haşlanıp, sonra kapatılmış ocak üstünde, tencerenin kapağı kapalı olarak en az 1 saat dinlendirilerek de kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.