Fırında Kekikli Pirzola Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kekikli Pirzola Tarifi YapılışıFırında Kekikli Pirzola Tarifi - Fırında Kekikli Pirzola Yapılışı - Fırında Kekikli Pirzola Malzemeleri Malzemeler : 500 Gr Kuzu Pirzola 2 Diş Sarımsak 1 Tutam Kekik Değirmen Karabiber Sıvıyağ Tuz 1Garnitür İçin: 2 Domates 2 Salatalık 1 Kırmızı Biber Maydanoz Nane Yeşil Soğan Nar Ekşisi Zeytinyağı 2Garnitürü İçin: Yoğurt Semizotu Zeytinyağı Hazırlanışı Pirzolaları yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine doğranmış taze kekik, değirmen karabiber ve tuz atın Doğranmış sarımsakları koyun Fırının ızgara kısmını açın Yüksek derecede pişirin Altı pişince ters çevirin ve tekrar fırına koyun İlk garnitürünü hazırlamak için; domatesleri, salatalıkları, biberleri ve yeşillikleri küçük küçük doğrayın Kaşık salatası şeklinde hazırlayın Nar ekşisini ve zeytinyağını döküp karıştırın İkinci garnitürü hazırlarken; yoğurdu çırpın Semizotu yapraklarını içine katın Üzerine de semizotu yaprakları koyun Zeytinyağını dökün Geniş bir servis tabağına pirzolaları alın Yanına iki kaseyle iki ayrı garnitürü koyarak servis edin |
|