Susuz Köyü Vezirköprü Samsun |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Susuz Köyü Vezirköprü SamsunSusuz Köyü Vezirköprü - Susuz Köyü Hakkında -Susuz Köyü Tanıtımı - Susuz Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 921 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55900 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Vezirköprü Susuz, Samsun ilinin Vezirköprü ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Önceden köyde su olmadığından köylü suyu kuyulardan evlere taşıdıklarından adı Susuz köyü kalmıştır kültür Susuz köyünün kültürel yapısı, ( Özbkistan ) dan gelen göçlerle birlikte ( Orta Asya ) ve Özbekistan kültürünü içerisinde barındırmaktadırKöyde düğünler davul zurna ile yapılırDini bayramlarda köy odasında yemek verilip Kuran-ı Kerim okunur Köy, Yukarı Susuz ve Aşağı Susuz olmak üzere ikiye ayrılır Aşağı susuz tek mahalle Yukarı susuz altı mahalledir Aşağı susuz ile Yukarı susuz arası 6 km dir Susuz köyünün mahallelerinin isimleri şunlardır:İNCİRCİK,ÇALTILOĞLU, SALUR,KARAAHMET,ÖREN E,BALLIK ve AŞAĞI SUSUZ durSusuz köyünün VEZİRKÖPRÜ ye uzaklığı 52 km dir İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 921 1997 1038 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım orman ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: ((2009)) - Osman Çalışır 2004 - Mehmet Deniz 1994 - Emrullah Demirbilek 1994 - Osman Sever Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu VARDIR Köyde, içme suyu şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Köyde kanalizasyon yokturKöye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır 4 adet lköğretim okulu ve 7 adet cami vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|