![]() |
Bu Ne Güzel Koku Böyle... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Ne Güzel Koku Böyle...Bu Ne Güzel Koku Böyle ![]() ![]() ![]() Bu ne güzel koku böyle, bu ne güzel koku ![]() Gül bahçesinden yoksa gelen o mu? Gece mi bu gelen, misk mi bu, amber mi bu? Bu ne güzel koku böyle, bu ne güzel koku ![]() O pazardan tezcecik yoksa o mu geliyor, Yoksa güzelimiz geri mi geliyor ne? Bu nasıl yüz böyle, bu nasıl ışık, bu nasıl ay böyle, bu nasıl güneş ![]() Mağaradan mı çıktı, dağdan mı iniyor o yalnızlığın adamı, O dost ![]() Boş yere arama şarap testisini sen, toplama onun ağzını boş yere ![]() Şu meyhaneciden mi geliyor sandın onu, dostum onu sen kendin gibi belleme ![]() Yolda o yapayalnızsa ne olur?Başında sarık yoksa ne çıkar ![]() Ne bundan güneşe bir leke olur, ne ayın gösterişine zarar ![]() Bu gece uyma dostum uyuma, bir kolayına getir onu bul ![]() Sarhoşlar meclisine hep böyle geceleyin gelir O, bu gece uyuma dostum uyuma ![]() Biz duvarda asılı duran resimleriz ![]() Bizi yapan ressamın varlık şavkı,duvarın üzerine bir vurdu mu, bakarsın o anda canlanıvermiş,kımıldamışız ![]() O nun selvi boyu bir göründü mü, bakarsın dünya güllük gülistanlık ![]() Kalktı bir salındı,kendini bir gösterdi mi, bakarsın kıyamet koptu gitti ![]() Bakarsın Kalinus gibi hassalar ülkesindedir O, bakarsın hayret yurdunda dolaşır hastalar gibi ![]() Sustum artık ben, sustum artık ![]() Bu şiir ondan utanıyor ![]() |
![]() |
![]() |
|