Babacığım, Müjde! |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Babacığım, Müjde!Babacığım, müjde! Ahmed bin Hanbel hazretleri, Abdullah bin Mübarek adındaki velîyi çok seviyor ve Onu görmeyi çok istiyordu Öyle ki o zâtın hasretiyle geçti ömrü Bir gün kapısı çalındı Oğlu koştu kapıya Açtığında, hiç tanımadığı bir kimseyi gördü eşikte - Buyurun kimi aradınız? - Ahmed bin Hanbel’in evi burası mı? - Evet efendim - Benim adım Abdullah bin Mübarek Ziyârete gelmiştim kendisini Çocuk sevinçle babasına koşup: - Babacığım müjde! Çok sevdiğiniz Abdullah bin Mübarek hazretleri kapıda Sizi ziyârete gelmiş, dedi Ancak ibni Hanbel hazretleri; - Görüşemeyeceğim, buyurdu - Niçin babacığım? Hani Onun hasretiyle yanıp kavruluyordunuz - Doğru evlâdım Onu çok sevdiğim için görüşemeyeceğim - Hiçbir şey anlamadım babacığım - Oğlum, bu dâr-ül firâk’ta, yâni ayrılık dünyasında birkaç gün görüşürsem, ayrılığına dayanamam Görüşüp ayrılmaya, tâkatim yoktur Onu öyle bir yerde görmek isterim ki, hiç ayrılık olmasın, Onu hep göreyim, dedi *** Bir gün bâzı gençler; - İyi bir Müslüman nasıl olur efendim? diye sordular bu zâta Cevabında; - İyi Müslüman kimseye yük olmaz, herkesin yükünü çeker, buyurdu Ve daha îzah etti: - Yâni iyi Müslüman, kimseye yük olmaz, sıkıntı vermez Bilâkis herkesin yükünü çeker, sıkıntısını giderir - Ya namaz, oruç hocam? - Onlar her Müslümanın aslî vazifesidir, zâten yapacaktır Menkıbeler Abdüllatif Uyan |
|