Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilacı, kullan, sende

Bu 6 İlacı Sende Kullan !

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bu 6 İlacı Sende Kullan !

Abbasi halifesi Mehdi,İmam musa kazım hazretlerinin hapse atılmasını ve sadece katıksız kuru ekmek verilmesini emretmişti

Günler geçtiği halde imamdan şikayet ve yalvarma gelmeyince merak eden halife zindana adamlar gönderdi; nasıl olupta tahammül edebildiğini,feryat ve figana düşmediğini anlamak istedi

Gidenler sordular:'

'Büyük sıkıntı içindesin,Elin ayağın zincirle bağlı olduğu halde yinede yüzün sararıp solmamış,sıhhatin sarsılmamışSebebini merak ettik!

'' Musa Kazım Hazretleri şöyle cevap verdi:

''6 tane ilacım var,onları kullanıyorum

Birinci ilacım: TEVEKKÜLDÜRAllaha dayanıp yalnız O'na güveniyorum

İkinci ilacım KADERE RIZA'dırAllahın takdirine boyun eğiyorumitiraz etmiyorum

Üçüncü ilacım:MEŞAKKATE SABIRDIR

Dördüncü ilacım: YE'SE (ÜMİTSİZLİĞE)DÜŞMEMEKTİRYıkılmıyorum,k endimi kapıp koyuvermiyorum

Beşinci ilacım:MÜTESELLİ OLMAKBenden daha kötü durumda olanları düşünüp bu halime hamdediyorum

Altıncı ilacım: ÜMİTTİRBirgün olup buradan çıkabilirim diye ümitle yaşıyorum,moralimi yüksek tutuyorum''

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com