![]() |
Allah'a Nasıl Dua Ettin? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah'a Nasıl Dua Ettin?Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki: Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselama zerre kadar tâbi olmak, bütün dünya nimetlerinden ve bütün ahiret lezzetlerinden daha makbuldür ![]() ![]() ![]() Bir gün bir Yahudi, yanına iki de yalancı şahit buldu, Cenab-ı Peygambere gidip dedi ki: — Senin Eshabından şu zat, benim devemi çaldı ![]() ![]() Peygamber efendimiz şahitlere sordu, (Evet bu deve bunun) dediler ![]() — Bak, hakkında şikâyet var ![]() — Ne oldu ya Resulallah? — Sen bu gece bir deve çalmışsın ![]() — Ben mi, kimin devesini? — İşte bu Yahudi’nin devesini ![]() ![]() ![]() — O deveyi ben satın aldım, çalmadım yâ Resulallah ![]() — Devenin onun olduğuna dair şahitler var, peki deveyi satın aldığına dair senin şahidin var mı? — Ya Resulallah, ben deveyi daha yeni aldım, gören, bilen yok ![]() ![]() — Satın aldığına dair şahidin yoksa, deve Yahudi’ye verilecek ![]() Hem deve gidecek, hem hırsızlık yaptı diye, gerekli ceza verilecek, ele güne rezil olacak… O sahabi, (Yâ Resulallah bana iki dakika müsaade eder misin?) dedi, o mübarek zat ![]() (Yâ Rabbi, ben her gece uyumadan önce, Cenab-ı Peygambere, hiç aksatmadan, hep on salevat-ı şerife okudum ![]() Dua edip gelir gelmez, deve ayağa kalkıp, (Yâ Resulallah bu Yahudi yalan söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Sen Allah’a nasıl dua ettin de, deve konuştu? — Yâ Resulallah, benim bir âdetim var, her gece yatmadan önce muhakkak size on tane salevat-ı şerife okurum ![]() ![]() Peygamber efendimiz bunun üzerine buyurdu ki: — Sen ki, bana her gece on salevat-ı şerife okuyorsun, Allahü teâlâ dünyadayken seni nasıl kurtardıysa, ahirette de Cehennemde yanmaktan kurtaracaktır ![]() O halde, dünya ve ahiret sıkıntılarından kurtulmak için, hiç olmazsa on kere salevat-ı şerife okumadan yatmamalıdır ![]() (Cebrail aleyhisselam, yâ Resulallah, "Sana kim salevat okursa, 70 bin melek ona salât okur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Allah'a Nasıl Dua Ettin? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah'a Nasıl Dua Ettin?Salevât okumanın fazîleti Büyük Velîlerden Nasr bin Abdürrezzak hazretleri, rahmetullahi aleyh Kâbe-i şerîfte devamlı (salevât-ı şerîfe) okuyan birini görüp; Arkadaş, sen niçin durmadan salevât okuyorsun? diye sordu ![]() O kişi şöyle anlattı: Vaktiyle babamla ikimiz, bir sefere çıkmıştık ![]() ![]() Ama ölür ölmez, yüzü (simsiyah)oldu ![]() Ben buna çok üzülüp, ağlamaya başladım ![]() uyuyakalmışım ![]() Rüyâmda çok nurlu bir mübarek zat geldi yanımıza ![]() Mübarek eliyle babamın yüzünü sığayınca, o siyahlık gitti ![]() Çok sevindim ![]() O zat tam gidiyordu ki eteğine yapışıp; Siz kimsiniz efendim? diye sordum Ben senin Peygamberinim! buyurdu ![]() İnanamadım ve; Bu, ne nîmet yâ Resûlallah ![]() bu nîmete ne ile kavuştu? diye sordum ![]() Baban günahkâr biriydi ![]() Ama bana çok (Salevât) okurdu ![]() Onun için imdadına geldim, buyurdu ![]() O sırada uyandım ![]() Babamın yüzü (nur gibi)parlıyordu ![]() O günden îtibaren hep böyle (Salevât) okurum işte ![]() |
![]() |
![]() |
|