|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ayetleriyle, kadin or lütfen, konuşan, kuran, okuyun, sadece |
![]() |
Sadece Kur'an Ayetleriyle Konuşan Kadin/Lütfen Okuyun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sadece Kur'an Ayetleriyle Konuşan Kadin/Lütfen OkuyunTebe-i Tâbiîn neslinden Abdullah ibn Mübarek hazretleri anlatıyor: Hacca gidiyordum ![]() kadına rastladım ![]() ![]() "Buralarda ne yapıyorsun?" diye sordum ![]() "Allah kimi yoldan çıkarmışsa, ona yol bulduracak yoktur" (A'râf: 186) âyetini okudu ![]() Anladım ki, yolunu kaybetmiş ![]() "Bir gece kulunu Mescid-i Haram'dan alıp Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah'ı tesbih ederim" (İsrâ: 1) âyetiyle karşılık verdi ![]() Anladım ki, geçtiğimiz hacc mevsiminde haccını tamamlamış, Kudüs'e gidiyor ![]() "Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin?" dedim ![]() "Tam üç gece (yani üç gündür)" (Meryem: 10) dedi ![]() Yiyecek verme teklifinde bulundum ![]() "Sonra orucunuzu gün batıncaya kadar tamamlayın" (Bakara: 187) âyetini okudu ![]() "İyi de Ramazan'da değiliz" dedim ![]() "Kim Allah için nafile bir hayır yaparsa, Allah her hayrın karşılığını verendir, her şeyi hakkıyla bilendir" (Bakara: 158) âyetiyle cevap verdi ![]() ![]() "Ama orucu tutarsanız, bu hakkınızda daha hayırlıdır" (Bakara: 184) âyetini okudu ![]() ![]() "Ağzından tek bir söz bile çıkmasın ki, yanında onu gözleyen ve o sözü kaydetmeye hazır bir gözcü bulunmamış olsun" (kâf: 18 ) dedi ![]() ![]() "Bu konuda bilgin yok (ailemi söylesem de tanımazsın) ![]() göz de, kalb de (görmeden, kesin bilgiye dayalı olmadan verdiğin her hükümden) sorumludur" (İsrâ: 36) âyetiyle cevap verdi ![]() ![]() "Bugün size kınama yok ![]() ![]() ![]() "Hayır adına ne işlerseniz Allah onu bilir" (Bakara: 215) âyetiyle mukabele etti ![]() ![]() "Mü'min erkeklere söyle, bakışlarını sakınsınlar" (Nûr: 30) âyetini okudu ![]() bu arada elbisesi az yırtıldı ![]() "Başınıza musibet olarak ne gelirse, bu bizzat işleyip, onu hak etmeniz sebebiyledir" (Şûrâ: 30) âyetini mırıldandı ![]() "Sabret, deveyi bağlayayım!" dedim ![]() "Bu hususta Süleyman'ı anlayışlı ve daha isabetli davranır kıldık" (Enbiyâ: 79) âyetini okuyarak, devemi yönlendirme konusunda benim daha başarılı olduğumu kasdetti ![]() "Bunu bize baş eğdiren Allah'ı tesbih ederim; yoksa bunu biz başaramazdık ![]() ![]() "Haydi!"diye deveyi hızlandırdım ![]() "Yürüyüşünde (ve davranışlarında) vakur ol ve sesini yükseltme ![]() ![]() Yürürken şiir okumaya başladım ![]() "Kur'an'dan kolayınıza geleni okuyun!" (Müzzemmil: 20) dedi ![]() ![]() "Bu hususu ancak gerçek idrak ve basiret sahipleri düşünüp anlar!" (Bakara: 269) cevabını verdi ![]() ![]() "Ey iman edenler! Cevabı verildiğinde sizi üzecek meselelerden sormayın!" (Mâide: 101) âyetini okudu ![]() ![]() "Mal ve evlât dünya hayatının süsüdür!" (Kehf: 46) dedi ![]() ![]() ![]() Yahya, Kitab'a kuvvetle tutun!" (Nisâ: 125, 164; Meryem: 12) âyetlerini okudu ![]() ![]() ![]() Onlara para verip, "Bununla içinizden birini şehre yollayın! Yemeklerin helâl ve temiz olanına baksın ve size bir yiyecek getirsin ![]() davransın!" (Kehf: 19) dedi ![]() ![]() ![]() "Annemiz" dediler, "Ağzından Cenab-ı Allah'ın gazabını çekecek yanlış bir söz çıkar korkusuyla 40 yıldır böyle sadece Kur'an'la konuşur ![]() İbn Mübarek, bu hadiseyi Kur'an'da her şeyin bulunduğuna delil olarak anlatırdı ![]() alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|