Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cennete, edecek, gitsin, insan, mücadele, nefsiyle

İnsan Nefsiyle Mücadele Edecek Ki Cennete Gitsin!..

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnsan Nefsiyle Mücadele Edecek Ki Cennete Gitsin!..

İnsan nefsiyle mücadele edecek ki cennete gitsin!

İnsan nefsiyle mücadele edecek ki cennete gitsin!

Yıllar önce bir kış gecesi, Çamlıca' da sohbete davet edildim Bir garibanın evinde ders yapacağız Kar kış Cerrahpaşa' dan karşıya gideceğim İstanbul' un bir yakasından ötekisine

Bizim hanım, "Efendi, otur oturduğun yerde Bu karda kışta ders olur mu? Millet evinde oturuyordur Kimse gelmez!" dedi

Dedim ki, "Çıkayım bir bakayım Kahveler boşsa dönerim"

Çıktım Kahveler tıklım tıklım Millet kar kış dinlemiyor

Yola koyuldum Baktım, otobüsler dolu Vapur işliyor Dolmuşlar çalışıyor Trafiğin akışına karıştım Çamlıca' yı buldum Sonrasında otobüs yok! Gideceğim ev bir hayli uzakta Neyse tabana kuvvet yürüdüm Evi buldum Üç beş kişi gelmiş Kar, soğuk, kış diye çoğu sohbeti asmış Bana da, "zahmet ettin" dediler "Yok" dedim, "Millet cehenneme gitmek için yarışıyor Ben ne diye cennete gitmek için yarışmayayım? Sayının önemi yok Üç kişi, beş kişi Melekler de var Dersi onlar da dinler"

Saat ona kadar ders yaptık, sohbet ettik Sonra yola çıktım Bir taksi geliyordu İşaret ettim, durdu, bindim Arabanın içi kokuyor Şoför adamakıllı sarhoş

Düşündüm Adamın arabası var Gece, soğuk, kış demiyor, içmeye gidiyor Ben evde otursaydım, yarışı kaybedecektim Adam bütün imkânlarını kullanarak içmiş, ben de imkânlarımı kullanarak derse gittim Bağlarbaşı' na kadar beni getirdi O başka istikamete gitti Ben oradan iskeleye yürüdüm Oradan vapurla Eminönü' ne, sonra da otobüsle eve geldim

Çevrenize iyi bakın Cehenneme gitmek için çalışanlar, ne kadar gayretli Onlar kadar gayretli olmalı değil miyiz?

Sarhoşların içkiye verdiği parayı Allah için harcayan çok azdır Kumarbazların kumara verdiği parayı din için harcayan çok azdır

Oturuyoruz, Mason-Yahudi deyip duruyoruz Peki, Müslümanların bir kısmı menfaat, makam, şöhret için İslam' a zarar vermiyor mu? Bir kısmı da hiçbir meselemizle uğraşmadığı, rahat hayatından fedakârlık edip talebe ile fukara ile ilgilenmediği için İslam' a zarar vermiyor mu?

Halbuki hayatın gayesi, Allah rızasını kazanmaktır Bu noktaya gelemeyen Müslüman, bedavadan yaşar ve ölür Hayatı ona cenneti kazandıramamıştır Allah bizi kendisini tanıyalım ve gerektiği gibi kulluk edelim diye yaratmış Asıl maksada ulaşabilmek önemli Dünya, rehavet yeri, sefa sürme yeri değildir Eğer bunu, böyle kabul etmezsek, bedeli ağırdır

Ahir zamandayız Sahabe ve Tabiin bu zamanın şerrinden Allah' a sığınmışlar Bugünün samimi Müslümanlarına da imrenmişler İçkili lokanta, bar, açık-saçık yayınlar, kumarhaneler Hepsi Müslüman' a tuzak Gençlerimizi en zayıf taraflarından yakalamaya çalışıyorlar

Üstat buyurmuş ki, "Cennet ucuz değil cehennem dahi lüzumsuz değil"

Unutmamak gerekir ki, eğer insana nefis verilmeseydi, insan cennete gidemezdi İnsan nefsiyle mücadele edecek ki cennete gitsin

Hz Ali Hendek savaşında, bir düşman askerini altedip, yere yatırdı Kılıcını çekti Tam vuracağı zaman, düşman askeri Hz Ali’nin yüzüne tükürdü Hz Ali kılıcını kınına koydu Onunla savaşmaktan vazgeçti Ölümünü bekleyen kimse, bu işten bir şey anlamadı Hayretle kendisine sordu:

- Kılıcını çekmiştin Beni öldürmene hiçbir engel yokken neden vazgeçtin? Öfken birden yatıştı

Hz Ali şöyle cevap verdi:

- Ben kılıcımı Allah için vuruyordum Ben Allah’ın arslanıyım Nefsin esîri değilim Sen, benim şahsıma karşı yaptığın hareketten sonra seni öldürseydim, nefsim için öldürmüş olabilirdim Hâlbuki her yaptığımı Allah için yapmam lâzımdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com