Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaldırırmı, namaza, şeytan

Şeytan Hiç Namaza Kaldırırmı ?

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şeytan Hiç Namaza Kaldırırmı ?

Evliyânın büyüklerinden Bâyezîd-i Bistâmî "kuddise sirruh", bir gece uyku bastırıp, sabah namazına uyanamadı O kadar ağlayıp inledi ki, bir ses işitti: (Ey Bâyezîd! Bu kusurunu afv eyledim Bu ağlamanın bereketi ile sana ayrıca yetmiş bin namaz sevâbı verdim) buyuruldu Birkaç ay sonra yine uyku bastırdı Şeytan gelip, mübârek ayağından tutarak uyandırdı (Kalk, namazın geçmek üzeredir) dedi Bâyezîd-i Bistâmî hazretleri buyurdu ki: (Ey mel'ûn, sen böyle işi nasıl yaparsın? Sen, herkesin namazının kaçmasını, vaktini geçirmesini istersin Beni niçin uyandırdın?) Şeytan dedi ki: (Sabah namazını kaçırdığın gün, ağlayarak yetmişbin namaz sevâbı kazanmıştın Bugün onu düşünerek, seni uyandırdım ki, bir vakit namaz sevâbı bulasın Yetmişbin namaz sevâbına kavuşamıyasın!)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com