Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cemaati, nur

Nur Cemaati

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nur Cemaati

evvela kimse kimsenin dinini, dini yaşantısını sorgulamıyor alimleri de sorgulamıyor, inkar etmiyor risale-i nur islamın şartı değildir elbet

ikincisi, risaleleri okumaktan Kur'an okumaya fırsat bulamıyorlar iddiana diyeceğim sadece el insaf bu yeteri kadar tanımadığının açık göstergesi ben bile, risalelerle tanıştıktan sonra ramazan da hatim indirdim ramazan sonraları da var

okumayı bilmeyen varsa bu onun ayıbı benim değil çünkü ben biliyorum!!!

ayrıca her vaktin namaz tesbihatlarının sonunda her vakit için sünnet olduğu üzere Kur'andan ezbere kısımlar okunur -her vakte ayrı kısım-

ayrıca Hz Peygamberin duası Cevşen sürekli okunur

bediüzzaman, kimseye deccal dememiştir Afyon mahkemesinde savcı kendisine bu suçu yöneltirken; O iddiasını ispat etmesini istemiştir risalelerde böyle bir beyan olmadığı için ispat edememiştir

dini sohbetlerde her zaman peygamberden misal verilmez bunun yanısıra sahabeden, evliyadan, ulemadan da verilir nur cemaatlerinde de bu böyledir peygamberimiz hakkında, sahabe hakkında duymadığım menkıbeleri, risale okuyanlar sayesinde duydum, öğrendim bediüzzaman örnekleri, size bediüzzamanı sevdirmek için yapılmıştır diye düşünüyorum bu da gayet normal hangi düşünce akımına giderseniz gidin aynı durumla karşılaşırsınız

sonuncu yazdığın ayet meali galiba şık olmamış sizi itham eden yok, öfke duymaya da gerek yok nihayetinde "Allah'ımız bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, vatanımız bir, bayrağımız bir, bizi ısıtan ve ışıyan güneşimiz bir " deyip birlik içinde olabileceğimiz şeyler varken farklılıkları nazara verip köprü atıcı ifadeler kullanmak niye

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com