Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşırı, iyi, olmak

Aşırı İyi Olmak

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aşırı İyi Olmak

Öyle insanlar vardır ki isteseler de kötülük yapamazlar Siz de onlardan mısınız? Ailenizden aldığınız davranışlar, dinsel duygu ve inançlarınız, hassasiyetleriniz Hepsi nereye giderseniz arkadanızdan mı geliyor?

Bu aslında büyük bir sorundur Her şeyi aşırı düşünmek, aşırı iyi olmak Üstelik kimse size kalbinize bakıp madalya vermez Siz iyi kalmak için çabalar durursunuz ama başkaları türlü türlü oyunlarla hiç sizden çok daha iyi yerere gelirler

Dershaneye başladığım ilk zamanlar, kendimi çok garip hissetmiştim Dersin ortasında tüm sınıfın gözünün önünde lafmacun yiyenler, hocalarla benim arkadaşlarımla bile yapmadığım muhabbetleri yapanlar, onlarla karşılıklı sigara içenler O kadar garip öğrenciler vardı ki Üstelik hocalar böyle öğrencileri başarısız olmalarına rağmen acayip seviyordu Bu yüzden kendimi bir türlü sevdirememiştim hocalara Bu durum aşırı sinirlerimi bozuyordu

Anlıyorum ki efendilik ve ağır başlılık çok eskilerde kalmış Kendinizi göstermek için mutlaka kuralların dışına çıkmanız gerekiyor Birileri kopya çekip sınavlarda önünüze geçiyorsa ve siz hala "Kul Hakkı" diyorsanız, burada büyük sorunlar başlıyor Çünkü hakkıyla çalışan adamlar, bugün bu nedenle haketmedikleri yerlere razı geliyor

Malesef artık ne dünya eski dünya, ne de bizler eski insanlarız Herkes kendi çıkarları doğrultusunda yaşıyor ve insanlar giderek daha egoist bir akıma doğru sürükleniyor Kötü olmak değil ama bu düzene ayak uydurmak gerekiyor Aşırı iyi olmak yarar değil, zarar getiriyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Aşırı İyi Olmak

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Aşırı İyi Olmak

Alıntı:

Orjinal Mesaj Sahibi Umutgüneşi

Öyle insanlar vardır ki isteseler de kötülük yapamazlar Siz de onlardan mısınız? Ailenizden aldığınız davranışlar, dinsel duygu ve inançlarınız, hassasiyetleriniz Hepsi nereye giderseniz arkadanızdan mı geliyor?

Bu aslında büyük bir sorundur Her şeyi aşırı düşünmek, aşırı iyi olmak Üstelik kimse size kalbinize bakıp madalya vermez Siz iyi kalmak için çabalar durursunuz ama başkaları türlü türlü oyunlarla hiç sizden çok daha iyi yerere gelirler

Dershaneye başladığım ilk zamanlar, kendimi çok garip hissetmiştim Dersin ortasında tüm sınıfın gözünün önünde lafmacun yiyenler, hocalarla benim arkadaşlarımla bile yapmadığım muhabbetleri yapanlar, onlarla karşılıklı sigara içenler O kadar garip öğrenciler vardı ki Üstelik hocalar böyle öğrencileri başarısız olmalarına rağmen acayip seviyordu Bu yüzden kendimi bir türlü sevdirememiştim hocalara Bu durum aşırı sinirlerimi bozuyordu

Anlıyorum ki efendilik ve ağır başlılık çok eskilerde kalmış Kendinizi göstermek için mutlaka kuralların dışına çıkmanız gerekiyor Birileri kopya çekip sınavlarda önünüze geçiyorsa ve siz hala "Kul Hakkı" diyorsanız, burada büyük sorunlar başlıyor Çünkü hakkıyla çalışan adamlar, bugün bu nedenle haketmedikleri yerlere razı geliyor

Malesef artık ne dünya eski dünya, ne de bizler eski insanlarız Herkes kendi çıkarları doğrultusunda yaşıyor ve insanlar giderek daha egoist bir akıma doğru sürükleniyor Kötü olmak değil ama bu düzene ayak uydurmak gerekiyor Aşırı iyi olmak yarar değil, zarar getiriyor

Asiri iyi olmak, daima cabalamayi gerektirir, oyle ki insan bazen kendi olmaktan cikar Asiri iyi olmaya calisma azmi, her zaman kaybettirir

Asiri iyi olmaya verilen cabada da, egoist bir kendine cikar mevcuttur

Oysa hic geregi yoktur Iyi'nin belli bir gorecesi yoktur cunku Tipki kotu'nun de olmadigi gibi Asiri iyi olma cabasi icinde olan insanlar, bir noktadan sonra kendilerini aldatirlar farkinda olmadan

Insanin en guzel resmi, kendi oldugu gibi anda cekilmis olandir Samimidir cunku!
Yapmaciktan uzaktir

Dini duygu ve dusuncelerle verilen asiri iyi olma cabasi, bir yerden sonra siritir, siritmak zorundadir Cunku insan, yaratilisi geregi mukemmel bir yapi degildir Mukemmel olan sadece yaratici guctur

Kul hakki, bir baskasini, yargilarken de devreye girer Sadece kopya cekmekte degildir yani

Efendilik ve agirbaslilik, insanin ruhundadir

Sonradan cesitli cabalarla kazanilmaz Bu demek degildir ki , efendi insan sigara icmez, muhabbet yapmaz, gulmez, eglenmez Bu bir tur durustur, hayati algilayistir

Kisinin kendini gostermesi icin, kural disina cikmasina gerek yoktur Kuraldan ne anladigi kadardir, insanin kurallara yaklasimi Ki o da gorecelidir bence

Alıntı Yaparak Cevapla

Aşırı İyi Olmak

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Aşırı İyi Olmak

İyilik kavramı görecelidirKendim için ne kadar iyi birisiyim desem de, bu kararı benim vermem yanlış olurBirisi benim için ''sen çok iyisin'' diyebilir, bir başka birisi de kötü olduğumu düşünebilirBenim aynamda yansıyan, bir başkasının gözüyle farklıdır

İyi olmak için çaba gerekmemeli, içimizden iyilik yapmak geliyorsa, herhangi bir çabaya gerek kalmaz

İnsan önce kendini yargılarsa, kul hakkı yemeyeceğini düşünüyorum

Kendime yapılmasını istemediğim şeyleri başkasına yapmıyorum Çoğu davranışımda, karşımdakinin yerine koyarak hareket ediyorum

Sigara içmek, eğlenmek, gezmek bunlarda kişinin tercihine bağlıdır Eğlenmek herkesin hakkıdır Çizgiyi aşıp aşmamak, nasıl yaşamamız gerektiğini bilmek de bizlerin elindedir

Çevremizde gördüğümüz başklarının hareketleri davranışları bizleri ilgilendirmemeli, her insan kendinden sorumludur

Konu için teşekkürler Umutgüneşi

Alıntı Yaparak Cevapla

Aşırı İyi Olmak

Eski 08-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Aşırı İyi Olmak

Aşırı iyi bir insanım diyemem Ama iyiyimdir yani, ve hiçbirzaman kendimi övmeyi sevmem Şöyleyimdir, böyleyimdir gibilerinden Zekatımı veririm Kurbanımı keserim, kendi kafama göre takılırım yani, Ama karşımdaki insan bana kötülük yaparsa aynı şekilde karşılık vermesinide bilirim Bir çok kişiye bu yanlış gelsede Herkeze yanlış gelen bana doğru gelir gibi bir Cins felsefe yapım var Yapı meselsi diyorum ben buna, şahıstan kaynaklanan birşey olsa gerek
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com