Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gelini, hikayesi, hudey, türkmen, türküsü, yandım

Yandım Hudey Türküsü (Türkmen Gelini) Hikayesi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yandım Hudey Türküsü (Türkmen Gelini) Hikayesi

Yandım Hudey Türküsü
(Türkmen Gelini) Hikayesi

Seferberlik yıllarında askere alınanlar, ya çok uzun yılar sonra döner, yada hiç dönmezlermiş Hele bu gidilen yer Yemen ise, geri dönme ihtimali hemen hemen hiç olmazmış Çünkü gidenlerin çok azı sağ olarak geri dönüyormuş

Erzincan'dan bir delikanlı, uzun yıllar sevdiği kızla nihayet evlenir Gelinle bir hafta bile birlikte kalmadan,askere alınarak yemene gönderilir Bunun üzerine hem gelin, hem de kendisi çok üzülür, ama; çare yoktur, vatan hizmetine gidilecektir

Askere giden delikanlıdan uzun bir zaman haber alınamazBunun üzerine kendisinin öldüğüne kanaat getirilir Bir süre sonrada bu delikanlının babası, oğlunun hanımını, yani gelinini kendisiyle evlenmeye ikna eder ve geliniyle evlenir Aradan birkaç sene geçer Delikanlı bin bir türlü meşakkatten sonra askerliğini bitirerek Erzincan'a döner, köyüne gider Evine varır ki, hanımı ev damında hamur yoğuruyor Hanımı kendisini görünce şaşkınlık geçirir ve ağlamaya başlar

Delikanlı hanımına, sevineceği yerde neden ağladığını sorar Hanımı iki gözü iki çeşme,durumu olduğu gibi delikanlıya anlatır Delikanlı bu durum karşısında, beyninden vurulmuşa döner Delikanlının başına gelenlere köy halkı da çok üzülür Bu acıklı durumu; delikanlının ağzından, aşağıdaki türkü ile dile getirirler

Türkmen Gelini Türküsü

Eyvanına vardım eyvanı çamur
Odasına vardım elleri hamur
Uykudan uyanmış gözleri mahmur

Ömrümde görmedim böyle gelini
Gelinin gelini Türkmen gelini
Saramadım aney gel gör halimi

İpek köynek giymiş ayna dizinden
Kınalı elleri o mah yüzünden
Sevem dedim vazgeçmiyor nazından

Eyvanında renk renk güller açıyor
Aşk ateşi şu bağrımı yakıyor
Kara sevda şu gönlümden gitmiyor

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com