Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çok, lazım, okumak

Çok Lazım Sana Okumak

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çok Lazım Sana Okumak

"Öğrenciyken evlenenlerin kaydı silinir" ibaresi kaldırılınca neler olabilir?

“Ben okumak istiyorum ama…”
“Çok lazım sana okumak! İyi işte, okuluna da devam edersin, evini temizleyip, yemek yapıp, çocuk da bakarsın
“Ne çocuğu anne?”
“Evlliliğin temelidir çocuk Ne yani karne alıcam diye çocuk mu yapmayacaksın?”

Bu nispeten konuşabilen bir ana-kız…

Lafın onlara düşmediği yerlerde zaten kararlar veriliyor, ancak uygulamada bulunuyorlar

İstanbul’un göbeğinde şöyle bir konuşma yaşansa:

“Dünür, kısmetse Şubat tatilinde nişan, yaz tatilinde de hemen düğün yaparız Evli evli okullarına gidip gelirler sonra

Sebebi yazımız, kurtarmaya çalıştığımız hayatlara bir imkân tanınması

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni ortaöğretim yönetmeliğinde lise sistemini sil baştan düzenlerken, liseliye evlilik vizesi mi veriyor?

Malum bahar geldi, deli-kanlı’nın kanı da aşk dolu akıyor mevsim itibariyle…

Aşk’ kelimesini dizilerden, filmlerden duyan milyonların yaşadığı topraklarımızda ise 4+4+4 modelinde 12 yıl zorunlu eğitim ile amaçlanan da zaten erken lise çağındaki evliliklerle mücadele edilerek kız çocuklarının okula çekilmesiymiş

4-4’lük bir iş!

18 yaşından önce evlilik yasal olarak zaten yasak

Erken evliliklerle mücadele edilmesi gerekirken, kız çocuğu evlendi diye eğitim dışına çıkarılmamalı Yapılmak istenenin basit açıklaması

İyi ama bu insanlar daha çocuk

Bir çocuğun hem yuva kurmasını, hem okumasını ve herşeyi dört dörtlük yapmasını kim bekleyebilir

Evlilik emek ister’ diye yazmıştım daha önceAnne olmak yürek ister’ diye de yazmıştım Hepimiz aynı konuyu farklı cümlelerle konuşuyoruz aslında…

Kayınvalidesi, görümcesi ve başka akrabalar evine çaya geleceği zaman, hangi ‘öğrenci gelin’ kalkıp okuluna gidebilir?

Yoksa devamsızlık raporlarında ‘Akraba ziyareti nedeniyle…’, ‘Altın gününe denk geldiği için…’, ‘Kadın doğumcuya randevudan dolayı…’, ‘Evin temizliğinin uzaması…’ gibi başlıklar da mı konacak?

Bu düzenlemeyi “çocukların evlenmelerini teşvik eder” diye yorumlayanlar da var, “Medeni durum eğitim hakkını engellememeli” diyenler de…

Çocuk gelinler’i mi konuşuyorduk?

Yasal olarak, hem de okuyacakları sözü verilerek, uygulamada ise insan üstü başka uğraşları beraberinde getirecek bir konudan bahsediyoruz

Türkiye Çocuk Vakfı Raporu’na göre 15-19 yaşındaki 6 milyon çocuğun 463 bini evli

“Öğrenciyken evlenenlerin kaydı silinir” ibaresi kaldırılınca gerçekten nereye gideriz?

‘Kötü şeyler olmazMIŞ gibi’ davranmayalım da, gerçekten başımızı ellerimizin arasında alıp düşünüp, çalışalım konuyla ilgili…

Milyon tane nedenden dolayı, bizim eğitimli gençlere ihtiyacımız var

Zorla evlilik yasal olmasın Çocuklarımız eğitimlerini alabilsin ve 18 yaşından sonra evliliğe izin verilsin sadece

Bu düzenlemeleri kısa yoldan çözmenin yolu ise ‘liseliye evlilik izni’ çıkmasından geçmiyor

Kaynak: Dilek Kara / Haber365 Yorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com