Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bırakmayın, evlenınce, hanımlar, kendinizi

Hanımlar Evlenınce Kendinizi Bırakmayın

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sa

Nedense bir cok ülkenin Hanimlari evlense dahi Bakimini güzelligini korurken bizim "türk hanimlari" kendini cabuk birakiyor

En Sevdikleri sözde "alan almis satan satmis" kime süsleneyim

Bakim derken Islami cercevede uygun bir bakimi kastediyorumMesela bir ev hanimi bütün gün evde is yaparken rahat kiyafetler giyiyor, yerine göre yemegi vs o giysiler ile yapiyor ve dogal olarak aksam olunca üstü basi kirli veya koku almis olabiliyor

Buna ragmen esini ister kapida ister evde karsilarken üzerine degistirmeyi düsünmüyor

Oysa o Insan bütün gün calisirken sonra, gözlerini harama bakmaktan sakindiktan sonra eve geldiginde onun icin süslenmis bir Hanimi karsisinda gördügünde eminimki cok ferahlayacaktir (varsayalimki Erkek Islami yasayan biri ve disarida Hanimindan baskasini görmeyen bir insan)

Aslinda süslenmek, güzel görünmek Kadinin fitratinda olan seylerdir Buna ragmen secmis oldugunuz Esinize karsi niye birakiyorsunuz kendinizi? Mesela insan nasilsa evlendim diyorama hic korkmuyor bana olan sevgisi zamanla eksilir yada ona karsi ilk gündeki görünümüm ile olayimki Sevgisi hep ayni sekilde baki kalsin

Her hanim temiz ve kendine karsi bakimli olan bir esi ister Ayni sekilde bunu Bayanlarda yapsa Esleriniz sevinmezmi?

Bence Islami bir kadin dahada gözönünde oldugu icin bir "örnek" temsil ettigi icin bu konuda dahada dikkat etmesi gerekiyor

Ister calisan bir bayan olsun ister ev hanimievindeki düzen, disziplin vs olsun, kendi üstündeki titizligi ile daima dikkat cekmeli kiinsanlar bunu Islam ile bagdastirsin

Evlendikten sonra, dogumlardan sonra dogal olarak bir kadin kilo alir Fakat o kilolar üzerinde kalmasi lazim dogal diye birsey yok Elbette dogum yapmadan önceki halinizi alamazsiniz ama en azindan hedefi oraya koyarsaniz fazla bir degisim olmaz

Sonra disarida Dügüne gider gibi süslenen bayanlar, güzel kiyafetlerine misafirlige veya disariya saklayanlar, neden bunlari Rabbinizin huzuruna giderken giymiyor yada neden Esiniz icin evinizde giymiyorsunuz? Insan Sevdigi icin süslenip güzel görünmek istemezmi?

Elbette erkeklerdende ayni titizligi bekliyoruz, ben su an sadece Hanimlaradeyinmek istedim cünkü cok fazla gördügüm bir noktaydi

Sizlerinde görüslerini almak isterim

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

En Sevdikleri sözde "alan almis satan satmis" kime süsleneyim

sen süslenmezsen oda Ruslara gider bilmem kimlere kimlere gider!(Allah korkusu yoksa eğer)

neyse zaten şu millet olarak neyimiz düzgün ki evliliklerde düzğün olsun

ben hep şu hadisi yazıyorum mesajlarımda belki dikkat edenler olmuştur

"Dinini düzeltenin Allahta Dünyasını düzeltir"

peki biz gerçekten bu hadisi idrak ettikmi?

eğer idrak etmişsek ne mutlu bizlere

biz eğer dinimize sarılırsak dinimize baglanırsa emin olunuz ki dünyadaki herşeyimizde düzelir işimizde düzelir eşimizde düzelir çocugumuzda herşeyimizde düzelir ama biz dini unuttugumuz için dünyadaki işlerimizde hiç rast gitmez gidemez!!

Allah'a emanet olunuz

vesselam

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com