Söz Bağlar Beni |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Söz Bağlar BeniSelamunaleyküm:*(14/11/2007)Oğuldan Babaya-Babadan oğula Mektup:OKU Hernekadar şiir bölümü olsa da bir girizgah yapmak istedimUmarım bu arzumu ukalalık olarak addetmezsiniz Bunun burada "DİLE" getirme isteğimin sebebine gelince, normalde muhatabınızla yüzyüze dilediğinizce konuşabilme, muhatabınızın söylediği herşeyi kendi ağzından işitmekle söylenenleri birebir kayda geçirmek, bundan onu sorumlu tutabilme durumundasınızdır Şu an bulunduğumuz ortam gereği SÖZ'ümüzün YAZDIĞIMIZ her şeyi ihtiva ettiğini bilmemiz,buna göre duyarlı olmamız gerekmektedirYüzyüze muhataplar duydum/duymadım-işittin/işitmedin ihtilaflarını unuttum-hatırlayamadımvb şeklinde geçiştirebilme yoluna sapıp,sözünden dönüp muhatabını aldatabilir Ancak burada SÖZ kayda geçmekte,sözümüz YAZIYA döküldüğüne göreher yazdığımızın bilincinde olmamız gerekmektedir Bir de konuştuğumuz gibi yazabiliyoruz,eğer yine normal yaşamımızda kavgacı bir uslubumuz varsa (konuşurkenki gibi) dikkat ediniz, burada da sanki o kavgacı uslüp aynen yazıya dökülmüş haliyle kendini hissettirip okuyucusuna, bu yazının muhatabına hemen hissettirebilmektedir Bilhassa GENÇLERİMİZE,o İman'larına HAYRAN olduğumuz kardeşlerimize, ÖNDERİMİZ Peygamber Efendimiz(SAV)'in Nezaket ve Kibarlığına riayet etmenin de SÜNNET oldunu hatırlatmış olalımTevazulu,Saygılı,Gönül Adamı tavrını kuşanabilmek için,SEVGİ eksenli bir NEFİS TERBİYESİ/TEZKİYESİ'ne yönelik İÇSEL DEVRİMİ-ki bu hali Resülallah(SAV) Efendimizin BÜYÜK CİHAD OLARAK ADLANDIRMASININ ne kadar zorlu bir savaşın, asıl, hele ki bir müslümanın hayatındaki önemini anlatmaya yetip de artacağına mutlaka sizlerde katılacaksınızdır Böyle bir İmani sorumluluğun bilinciyle yetişmiş, yetiştirilmiş bir toplumun,her şeyden evvel Allah(CC)'ın Rahmet'ini umuyorsa buna çok dikkat etmesi,Asr-ı Saadet içimizde bir UHDE ise, hani eskilerin Sözü SENET bildikleri devirler gibi MÜ'MİN'ce tavrı,MERT'liğin NİŞANESİ gibi onurla-izzetle taşınan sözün muhatabının her iki alemde de en iyi şekilde anılanacaklarının müjdeleriyle bağlayayım SÖZÜMÜ; "O MÜ'MİNLER EMANETLERİNİ VE SÖZLERİNİ YERİNE GETİRİRLER" (MÜ'MİNÜN ) VE ONLAR Kİ, EMANETLERİNE AHİDLERİNE RİAYET EDERLER (MEARİC :32) VE İŞTE BUNLAR CENNETLERDE İKRAM OLUNANLARDI(MEARİC :35) KÖTÜ SÖZ İÇİN; "ÇİRKİN BİR SÖZ,YERDEN KOPARILMIŞ,KÖKÜ OLMAYAN KÖTÜ BİR AĞACA BENZER" (İBRAHİM :26) Bir şiir yazacaktım,söz döndü dolaştı nereye geldiAma zaten ŞİİR Söz söyleme sanatı değil mi? Bu nedenle sözü en güzel şekliyle yoğuran bir ŞAİR'imize bırakalım sözü KILAVUZ NESİL Batılın önünde set Hak'ka kılavuz nesil İlimde Akşemseddin Kararda Yavuz nesil Hak'ka kılavuz nesil Bir Aras'tır bir Tuna Tarih binmiş sırtına NEFRET YIKAN FIRTINA SEVGİYE HAVUZ NESİL Hak'ka kılavuz nesil Her zalimin korkusu Her çiçeğin kokusu Yangını söndüren su Yemeklerde tuz nesil Hak'ka kılavuz nesil Tevhidi kucaklayan Canda Canan saklayan Zindanları aklayan Her zulme maruz nesil Hak'ka kılavuz nesil Kalmasın engel artık Del zırhları del artık ÇIK UFUKTAN GEL ARTIK BİRLİĞE SUSUZ NESİL HAK'KA KILAVUZ NESİLABDURRAHİM KARAKOÇ Şiirler için açtığım bu bölüme katkılarınızı beklerimSelam ve dua ile |
Söz Bağlar Beni |
08-02-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Söz Bağlar BeniEy güzeller güzeliEy güzeller güzeli, beni sevdanla yaktın! görmüyor bir şey gözüm, her an hulyanla aklım! Sen (Kabe kavseyn) şahı, ben ise azgın köle, Sana konuk olmağı, nasıl söyler bu şaşkın? Acıyıp bir bakınca, ölü kalbler dirilttin, sonsuz merhametine sığınıp, kapın çaldım! İyilik kaynağısın, dermanlar deryasısın! Bir damla lutuf et bana, derde devasız kaldım! Herkes gelir Mekke’ye, Kabe, Safa, Merve’ye, ben ise senin için, dağlar tepeler aştım! Dün gece, bir rüyada göklere değdi başım, kapındaki uşaklar, enseme bastı sandım! Ey Cami hazretleri, sevgilimin bülbülü! şiirlerin arasından, şu beyti seçtim aldım: (Dili aşağı sarkık, uyuz köpekler gibi, bir damlacık umarak, ihsan deryana vardım) Başka bir şiirinde şöyle terennüm etmektedir: Ey günahlılar sığınağı, sana sığınmağa geldim! çok kabahatler işledim, sana yalvarmağa geldim! Karanlık yerlere saptım, bataklıklara saplandım, doğru yolu aydınlatan, ışık kaynağına geldim! Çıkacak bir canım kaldı, ey bütün canların canı! uygun olur mu söylemek, canımı fedaya geldim! Dertlilerin tabibisin, ben ise gönül hastası, kalb yarama deva için, kapını çalmağa geldim! Cömertlerin kapısına, bir şey götürmek hatadır basmakla şeref verdiğin, toprağı öpmeğe geldim! Günahlarım çok, dağ gibi, yüzüm kara, katran gibi, Temizler elbet hepsini, ihsan deryandan bir damla, gerçi yüzüm gibi kara, amel defterimle geldim! Kapına yüz sürebilsem, ey canımdan aziz canan! su ile olmayan işler, hasıl olur o topraktan! |
Söz Bağlar Beni |
08-02-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Söz Bağlar Benive aleyküm selam Talip Amcam Rabbim razı olsun değerli paylaşımınız ve bizlere uyarılarınızdan dolayı İnşaAllah bunlara dikkat edenlerden oluruzburayı sanal görüp, yazdıklarından mesul olmayacağını sanan üyeler malesef bulunuyor az da olsa sizin de belirtmiş olduğunuz gibi buradaki sözler de kayda geçmektedir Rabbim bu büyük sorumluluğun bilincinde olmayı nasip etsin inşaAllah Selametle kalın Allah'a emanet olun |
|