![]() |
Ayaz Vuruyor Yüreğime |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayaz Vuruyor YüreğimeAyaz vuruyor gözlerime ![]() Bir peri masalından uyandırılmış mahmur ve asi gözlerime ![]() ![]() ![]() Ayaz vuruyor yüreğime ![]() Sıcak düşlerle büyütüp sonra gecenin koynuna bıraktığım yüreğime ![]() ![]() ![]() Ayaz, orta yerinde gecemin ![]() ![]() ![]() ![]() Kınından çıkarılmış bir kılıç gibi bedenim ![]() Aşkımı kanatarak gelip dayandım, bir ayaz vakti yürek kapına ![]() Sen de kelâm yollarından duysan beni, Sonra yürek zindanımı yıldızlarınla kuşatsan ![]() ![]() ![]() Ayazın orta yerinde, bir atımlık nefesteyim ![]() Yöneldim kapına; utangaç, mahcup ve âşıkların cevelan ettiği gözlerine ![]() ![]() ![]() Kırık Mızrap var avuçlarımda; gönlümün en içli bestesini kazdım 'Ay Yüzlüm' sayfalarına ![]() Ama ne sen varsın, ne de Ay Yüzlüm ![]() Bir ayrılığın zemherisinde, kalbimin buhurundan çok uzak bir mevsimdeyim ![]() Ağıt değil bu ![]() Söylendim yüreğim yettiğince, dilim döndüğünce ![]() ![]() ![]() Hasretine ayaz vurdu en derinden ![]() ![]() ![]() Destanını okudum dünyanın dört bir yanında ![]() Ebem kuşağında, yedi renginde, yetmiş bin diyarda ![]() ![]() ![]() Ananın ak sütü gibi katıksız akıttığın gözyaşlarında gördüm, ışıltısını destanının ![]() Kalbimin kıyısına vuruyor gözyaşların ![]() İse pasa bulandı gönül kâbem şimdi ![]() Saldım şehrin kucağına kendimi,mesken tuttum kaldırımları ![]() ![]() ![]() Sevgililer Sevgilisi'ne en yakın, ateş içinde yüreğin ![]() ![]() ![]() Sıladasın ![]() ![]() ![]() Dönüşe kapıları kapattın; mesafeler kahredici, Kalem sürgüne düştü, nâmeler hep boynu bükük ![]() ![]() ![]() Dön artık! Ya bir ayaz gecesinde gittiğin gibi, Ya da dillenen sevda sözlerinle sız yüreğime ![]() Buzlandı yüreğim, gözyaşlarımın sesi kısıldı ![]() Bir başkayım, gecenin hitama ermeyen ayazında ![]() ![]() ![]() Vuslat rüzgârları beklerken, her seferinde ağıt yaktı güllerim ![]() Oysa nice güller var Sevgili, yağmurunda ıslanmayı bekleyen ![]() ![]() ![]() Fırtınalar kopuyor, feryâdfigan her yerde ![]() Soğuk rüzgârlar kırıyor belimi ![]() Hele bir de öksüz, yetim, boynu bükük kalışlarım yok mu? Dönüp ıslatamıyorum titrek kalpleri ![]() Ah, bir de memleketin soğuk nefesini ![]() ![]() ![]() Bilirsin bu halleri, gariplerin aşkını ve yapayalnız mahzun gönülleri ![]() ![]() ![]() Ümitvarım Efendim, ayazında gecemin ![]() ![]() ![]() Dönüşünü muştulayacak sabahların sıcağında ![]() ![]() ![]() Kabul edilecek aziz dualarla ![]() ![]() ![]() Biliyorum, döneceksin şu gariplerin yurduna ![]() Yağmurunda ıslanmaya az kaldı ve belki de vefasızlığımı bağışladığında ![]() İşte o zaman salarım kendimi, ayaz vurmuş toprağın bağrına ![]() ![]() ![]() Bu sana seslenişim Efendim! Bu sadece benim değil, belki de hepimizin seslenişi ![]() ![]() ![]() Okyanusları aşan Târık gibi, Ya da 'hasret' deyip yüreği dağlanan Üveys gibi olmak istedim ![]() Lâkin ne okyanusta bir katre olabildim ne de yüreğim dağlandı ![]() Adını başlarına taç yapan muhabbet erlerinin gözyaşlarıyla yetindim ![]() Yolunu kaybetmiş bir yaprağın, rüzgârla dansı gibi Mevlâna'nın eteğine sarıldım ![]() Sarıldım da içimi yakan çöl ateşine bir yudum su bulamadım ![]() Şems'i imdada çağırırken, 'Gül' ağladı halime, gülden utandım ![]() Ümit çağımın en güzide yıllarında, Duygu ve düşüncelerimin en çalkantılı döneminde bana beklemeyi öğrettin ![]() ![]() ![]() Kirlenen düşlerimize, Yokluğunda hârlanan bu yürek ateşine, Çöle dönen ömrümüze Hepimize Bir yağmur taneciği ile gel Efendim! Ya bir ayaz gecesi gittiğin gibi, Ya da ait olduğun yere: kaleminle sız yüreğimize ![]() ![]() ![]() Kahraman Tazeoğlu |
![]() |
![]() |
|