Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dayanilmaz, halkali, tadi, tatlinin

Halkali Tatlinin Dayanilmaz Tadi...

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halkali Tatlinin Dayanilmaz Tadi...




SARAY USULÜ HALKA TATLISI:
25 sb un
2 sb su
50 gr margarin
3-4 yumurta
1 fiske tuz
1 tk tozşeker
1 tk nişasta
1 çk irmik
şerbeti için:
3,5 sb tozşeker
2,5 sb su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak tozşeker, su ve limonla şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır Daha sonra,
tatlının hamuru için su, yağ,tuz, tozşeker tencereye alınır ocakta yağ eriyinceye kadar karıştırılır
Bu karışıma kısık ateşte un ilave edilerek sürekli karıştırılırBu hamur 3-4 dk pişirilir
daha sonra altı kapatılıp, soğumaya bırakılır parmak dayanacak sıcaklığa gelince tek tek 3 yumurtayı
kırıp elinizle yedirilir En son irmiği ve nişastayı ilave edip iyice karıştırılır Daha sonra şanti torbasına
doldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır Hamurlar soğuk yağın içine alıp kızartılır Özellikle
yağ soğuk olmalı İkinci kez kızartmak istenildiğinde yağ tekrar soğutulmalıdır Kızaran tatlılar
soğuk şerbete atılır 3-4 dakika sonra şerbetten çıkarılıp ılık ılık ikram edilir Bir gün geçtikten sonra
tatlılarınız yumuşayabilir

afiyet ,bal ,şeker olsun inş

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.