Halkali Tatlinin Dayanilmaz Tadi... |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Halkali Tatlinin Dayanilmaz Tadi...SARAY USULÜ HALKA TATLISI: 25 sb un 2 sb su 50 gr margarin 3-4 yumurta 1 fiske tuz 1 tk tozşeker 1 tk nişasta 1 çk irmik şerbeti için: 3,5 sb tozşeker 2,5 sb su 1 dilim limon HAZIRLANIŞI: İlk olarak tozşeker, su ve limonla şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır Daha sonra, tatlının hamuru için su, yağ,tuz, tozşeker tencereye alınır ocakta yağ eriyinceye kadar karıştırılır Bu karışıma kısık ateşte un ilave edilerek sürekli karıştırılırBu hamur 3-4 dk pişirilir daha sonra altı kapatılıp, soğumaya bırakılır parmak dayanacak sıcaklığa gelince tek tek 3 yumurtayı kırıp elinizle yedirilir En son irmiği ve nişastayı ilave edip iyice karıştırılır Daha sonra şanti torbasına doldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır Hamurlar soğuk yağın içine alıp kızartılır Özellikle yağ soğuk olmalı İkinci kez kızartmak istenildiğinde yağ tekrar soğutulmalıdır Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır 3-4 dakika sonra şerbetten çıkarılıp ılık ılık ikram edilir Bir gün geçtikten sonra tatlılarınız yumuşayabilir afiyet ,bal ,şeker olsun inş |
|