Gül Tatlisi |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül TatlisiMALZEMELER: 1 Su bardağı sıvıyağ yarım su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 yumurta yarım paket oda sıcaklığında margarin 1 paket vanilya yarım paket kabartmatozu 1 çorba kaşığı sirke 1 tutam tuz aldığı kadar un 1 su bardağı kadar ceviz yada fındık ŞERBETİ : 3 Su bardağı su 25 Su bardağı şeker çeyrek limonun suyu Yapılışı; 1 Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın 2 Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın 3 kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edinKulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir 4 Hamur ikiye kesilir Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır 5 Çay bardağı ile kesilir 6 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir 7 rulo şeklinde sarılır 8 ikiye kesilir 9 tepsiye dizilir 10 ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz 11 orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır 12 şerbetini üzerine dökün Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır Afiyet Olsun Cok güzel bir tatli annem yaptida |
|