Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kazanç, kimlere, lozan

Lozan Kimlere Kazanç

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lozan Kimlere Kazanç

İngiliz Murahhas Heyeti Başkanı Lord Curzon, Lozan’ın iç yüzünü ortaya koyar ve “Türkiye,İslam alakasını ve İslam’ı temsil rolünü kendi eliyle çözer ve atarsa,bizimle hulus birliği etmiş olur ve Hristiyan dünyasının hürmet ve minnetini kazanır,biz de kendisine istediğini veririz” der… “Türklerin istiklalini niçin tanıdınız” sorularına Curzon: “İşte asıl bundan sonraki Türkler bir daha eski satvet ve şevketlerine kavuşamayacaklardırZira,biz onları maneviyat ve ruh cephelerinden öldürmüş bulunuyoruzYani Lozan’da verilen karar,Türk Milleti’nin İslamiyet ve din cihetinden öldürmek kararıdır”
ozan Kimlere Kazanç[/url]

1 İngilizlerin,tüm Müslüman sömürge ülkelerinde “Türkler,İslam’ı terk etti,dinsizleşti” propagandası yaptığını…
2 İngilizlerin,Lozan’da ancak İslamiyet’ten vazgeçmemiz şartıyla İstiklalimizi kabul ettiklerini…
3 Lozan’daki görüşmelere İsmet İnönü’nün sarhoş katılıp ve bu gerçeği abd müşahidi John Grew’in açıkladığını…
4 İsmet İnönü’nün yakın dostu Hahambaşı Hayim Naum’un abd’de konferanslarında “Türk’ün bedenini bırakmak,ruhunu dolduran İslam’ı boşaltma” düşüncesini anlattığını…
5 Yine Hayim Naum’un İngiltere’de Lord Curzon’a “Siz,Türkiye’nin mülki tamamiyetini kabul edinizOnlara ben İslamiyet’i ve İslami temsilciliklerini,ayaklar altında çiğnetmeyi taahhüt ediyorum” dediğini…
6 Ve aslında İngilizlerin ve bizlerin sadece piyon olup asıl sebebin Yahudi’nin İslam’a olan nefretinde yattığını biliyor musunuz…
7 Dolayısıyla İngilizlerin kullanılıp(nasıl ki şimdi abd kullanılıyorsa) İslam’ın sancaktarlığını yüzyıllarca yapmış bir milleti Lozan’da “İslam’dan vazgeçirme” şartını öne sürenlerin aslında Yahudi olduğunu anlıyor musunuz…

Not: Bu bilgilere ulaşmamızı sağlayan Üstad Necip Fazıl'ı rahmetle anıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com