Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
seferi, sifülbahr

Sifü'l-Bahr Seferi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sifü'l-Bahr Seferi

Hicretin 8 senesi, Receb ayı Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm), Ebû Ubeyde bin Cerrah'ı Muhacir ve Ensardan müteşekkil üç yüz kişilik bir birliğin başına kumandan tayin ederek Cüheynelerden bir kabilenin üzerine gönderdi Maksat, bu İslâm düşmanı kabileyi te'dip edip gereken dersi vermekti Mücahidler arasında Hz Ömer de bulunuyordu

Yolda son derece açlık sıkıntısı çeken, hattâ ağaç yapraklarını bile ısıtıp yemeğe kalkan mücahidler nihâyet Sifü'l-Bahr'e (Deniz Sahili) vardılar Açlıkla kıvranıp durdukları bu sırada Rezzak-ı Zülcelâl, denizden dalgalarla kocaman bir balığı çıkarıp onlara ikram etti Orada kaldıkları müddetçe bu balıktan yediler

Hiç kimseyle karşılaşmayan mücahidler Medine'ye döndüler

Mücahidler, Peygamber Efendimize (asm), deniz sahilinde yedikleri balıktan bahsedip, bundan dolayı herhangi bir şey yapmaları gerekip gerekmediğini sordular

Peygamber Efendimiz (asm), "O, Allah'ın sizin için denizden çıkardığı bir rızıktır" buyurdu ve ilâve etti:

"Yanınızda, o balığın etinden başka bir şey varsa, bize de yedirseniz!�"

Mücahidlerin bir kısmı yolda azık olsun diye beraberinde o balıktan getirmişti Peygamber Efendimize de (asm) bir parça verdiler Peygamber Efendimiz de ondan yedi

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com