Selim Ve Hande |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Selim Ve HandeRahmanin adiyla baslayayim Bismilahirrahmanirrahim Bu bölüm tanitim bölümüBaska uyan bir bölüm bulamadigimdan buraya yazmak durumunda oldum Kitabin iceriligi gercek hayattan alinmis bir öyküdür Okumanizi dilerim Bu ailenin hayati ibretlerle dolu insani o kadar etkiliyor ki, kelimelerle anlatamam beni gercekden okuyunca cok etki altinda birakmisti Yazarin adi (Halit Ertugrul) muhakkak aramizda okuyan kardeslerim vardir Rabbimin cc ne kadar güzel sevgili kullari varmis ve ne zor imtihandan geciyor Allah (Azze Ve Celle)hic bir insana kaldiramiyacagi yükü yüklemez ve sevdigi kullarina cok agir imtihan verirmis Basimiza bir musibet geldiginde hic bir zaman demeyelim bunu ben nasil atlatacagim Rabbim o imtihani bize laik gormusku veriyor, ama biz aciz kullar o kadar acizikki, bu imtihan karsisinda kendimizi (helak ediyoruz bu ilk once kendi nefsim icindir) Ah bir sabretsek bizi ne guzellikler bekliyor Rabbim cumlemize su imtihan dunyasinda cokca sabreden kullardan eylesin ve imtihani kazanan kullar arasina bizleri de dahil eylesin insaallah Yazabildigimiz kadar biz buraya kitabdan yazalim Kolay okumaniz icin kisa kisa yazacagim insaallah |
Selim Ve Hande |
08-02-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Selim Ve HandeHEM ANLATTI,HEM AGLADI Inanilmaz,dayanilmaz,yürekleri yakan ve insani gözyaslarina bogan hayat öyküsünü,onun dilinden dinleyip,tarafimdan duzelterek aktardim Bu müthis olaylar silsilesini dayanabilen yüreklere sunuyorum Hocam n'olursunuz,benim yasadiklarimi her genc okumali ki,benim hatalarimin sonuclarini görsünler de,onlar böylesi yanlislara düsüp hayatlarini karatmasinlar,diye adeta yalvariyordu Hani derler ya" ALLAH kimseye gördügü ve yasadigi günü aratmasin"diye Bu öncelere bana sinek viziltisi gibi gelirdiSimdi anliyorum ki, yikik bir ev,yirtik bir elbise,kuru bir ekmek ve kaybettiginiz onurunuz, gecmisimizi öylesine hasretle anlatiyor ki,meger ki en büyük zenginlik bunlarmis Anlatacagim hocamHer seyi anlatacagimBiliyorum ki bu öyküye dayanamiyacak,sizde benim gibi aglayacak,iciniz,kalbiniz yanacak Yanacak cünkü yasadigim olaylari dinleyince kendinizden gececeksiniz |
Selim Ve Hande |
08-02-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Selim Ve HandeCOK MUTLUYDUK COK DA ZENGINDIK Herkesin,bütün cevrenin,bizi taniyan her insanin imrenerek,gipta edere "Ah bizde böyle bir aile olsak"dedigi sicaknmutlu ve huzurlu bir yuvamiz vardi Annem melekler gibi bir hanimdiOnun yemegini yememis,onun tatli sözünü isitmemis,onun destegini görmemisbir tek komsu,bir tek tanidik gösterilemezdiEli acik,cok hayir ve merhamet sahibiydiBaskalarinin acisi icin cok gözyasi döktügüne sahit olmustum Annemin fakirleri vardiSürekli onlari kollar,yedirip icirir,giydirirve her hallerine kosardiHatta annem cevrede fakir bulamazsa,alirdi eline cantasiniuzak tanidiklara gider,oralardaki buldugu fakirve yoksullara yardimda bulunurdu Her Cuma günü onun özel sadakalari olurduSadaka vermenin cok belalar def ettigine inanirdiBizleride hayir islemeye tesvik ederdiAyrica bir aliskanligida vardi ki,o da ssimdi hatirladigim zaman beni hala hayrete düsürmektedir her hafta düzenli olarak annesi,babasi basta olmak üzere kabir ziyaretlerine gider,onlarla konusup dertlesirdiEn sevdigi baska aliskanligi da hastalarin yardimina kosmaktiHastalari sik sik ziyaret eder,eve gelince desagligin,varligin ve nimetlerin sükrü icin ALLAH'a etmemizi ve O'nu devamli hatirlamamizi istediInancliydi,dini bütün bir kadindi Asil adi feride'ydiAma cevredeki taniyanlar anneme "Melek Hanim"derlerdiGercekden melek gibi tertemiz,iyi niyetli,hayir sahibi bir kadindiTabii ki,evede böyle bir hanim olunca da sanki etrafimizda devamli mutluluklar ucusuyordu Babam,Annemin tersine hareketli,vurdumduymaz,hic bir seyi takmaz,umursamaz zengin bir adamdi Birkac tane lokantamiz vardiCok icer,ne zaman ne yapacagi belli olmaz,her türlü pisliklere bulasir,basi beladan kurtulmazdi,Ama annemin direnci,gayreti hos görüsüyle bu olaylar eve yansimazdiEn azindan annemin usta davranislariylabunlari bizler evde hissetmezdikFakat disarda dedikodulari duyardik Duyduguma göre,babamin sirtindan gecinen bir cok ickici gurubuyla,her türlü kirli ve pis yerlere takilirlar,er türlü rezaleti cikarillardi Bu durum karsisinda annem,cok dikkatliydiBabam eve gelince kolundan tutar,banyoya alir,temizlenir,kendine geldikden sonra karsimiza cikarirdi Ben ve ablam da bir cok seyin farkina varmadan mutlu ve zengin bir ailenin cocuklari olmanin ayricaligini yasardik Ben o yillarda ilkokul dödüncü sinftaydimAblam da benden iki yas büiyük oldugu icin ortaokul birinci sinifa gidiyordu Biz iki cocuk,daha cok annemizin etkisinde muhafazakar bir egitim aliyordukAmma ben cok yaramazdim,ablamda hayati erken tanimak isteyen birisiydiBu yüzden her seyi erak eder,her delige burnunu sokmak isterdiBu yüzden annemin sik sik canini sikardiAma asla bze kizip,bagirip-cagirmaz,her seferinde bizeri karsisina alip,yaptigimiz yanlisliklari tatilikla anlatir,bizi engellemek isterdiHer seferinde annemize söz vermemize ragmen yinede onu üzmeye devam ederdik |
Selim Ve Hande |
08-02-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Selim Ve Hande1-BABAM DAGITMAYA BASLAMISTI Icki ve diger zararli kötü aliskanliklar her gün biraz daha babami pisliklere ve batakliklarina sürüklüyorduEli acik,zengin ve varlikli adami yemek icin,ona sayisiz oyunlar hazirlayan insanlar cirit atiyordu,cevrede Parasini kapmak ugruna neler yapmadilar ki?Babam"en yakinim dostum" zannettigi bu insanlarin gercek yüzünü göremediKendisi icin hazirlanan tuzaklari fark edemediHer gün önüne kadin-kiz yigan bu sahte dostlar,babamin kesesinden,kendi keselerine dolduruyorlardi Öyle hale geldi ki,artik annem de olaylari bizdende saklayamaz olmustu Is yerimizin ikisi kapanmis,biriside kapanmak üzereydiVarlik ve imkanlar icinde yüzen ailemiz,bir cöküsün icine hizla yaklasiyordu Bir gece ablam beni kaldirdi Kalk ,dediBabamla annem neler konusuyorlar,dinle! Babamla annemin agiz kavgalari bizlere kadar ulasiyordu Annem yalvararak babama: Yapma bey,aleme rezil oluyoruzSenin gibi itibarli bir esnaf,bu duruma mi düsecekti? Cocuklar her seyin farkina variyorlarOnlarin okullari,gelecekleri var Cocuklara kötü bir örnek olursun,diye korkuyorumElimizde bir lokanta kalmis,o da giderse e yapariz? Hicmi kendini ve bizi dünmüyorsun? Babam oldum olasi laf dinlemez;hic bir seyini kafaya almazdi Kim ac kalmis hanim,diye cevap veriyorduGiderse gitsin ne yapalim? Korkma ac kalmazsinHadi takma kafanada uyu Nasil uyuyabilirim?Ickiler bir taraftan,kadinlar bir taraftan,iflasimiz bir taraftan,isledigin günahlar bir taraftanBunlari kafana takma diyorsunNasil bunlar kafaya takilmazSen nasil bunlari düsünmeden hala hic bir sey olmamis gibi devam ediyorsun? Annem yinede kirmadan,üzmeden o nezaketi bozmadan yalvarmaya devam ediyordu: Bey diyordu Sana bir teklifde bulunacagimGel gecenin bu saatinde kalkip abdest alip,ALLAH'a yönelelim,O'na tövbe,istigfar edelimYüce Mevla'ya siginalimO kendine acilan elleri,samimane pismanliklari asla cevirmezHem ALLAH'i sevindir,hem beni sevindir,hem kendini ve hem de yuvamizi kurtar Babam hicbir seyin farkinda degilmis gibi, - Yat hanim yat Kimse ac kalmaz Korkma, size getirecek bir ekmek bulurum O fedakar, sefkatli, merhametli annemin son bir önerisi vardi ki, hatirlayinca hala icim titrer, hayretler icinde kalirim - Bey, dedi Madem ki, hem kendini hem de bizi bir felakete sürüklüyorsun Bu da hic umurunda olmuyor ve seni üzmüyor Yapacaklarinda da kararli görünüyorsun Isten sonra aksam eve gel Ben senin icki sofrani hazirlarim, evde ic Ne istersen hizmetinde olurum Asla sana nicin iciyorsun demem Yeter ki, evimizde gözümüzün önünde ol Disarida o pisliklere bulasma Babam alayci bir kahkaha atti - Sen gercekten bir meleksin, dedi Ama ne yapalim ki, yanlis biriyle evlendin Kendini yorma Ben hayatimdan memnunum Fazla üstüme gelme Ara sira eve geliyorum Bundan sonra onu da göremezsiniz Ama annem bu inanilmaz sabrina, tahammülüne bir yenisini daha ilave ediyordu - O kadini birakmadin degil mi ? Babam ise cok rahat bir edayla : - Hangisini ? - O Rus'u Babam yine bir kahkaha patlatti - Onlar coktan gittiler Yunan, Bulgar, Rus ve Romenler tükendi Artik halis bir Türk var Bu gelip gecici degil Isler ciddi hanim Annem ise, hala bu felaketi önlemek icin cirpiniyordu - Madem ki, bir Türk var Niyetin de ciddi Gel, bir ev tut Mazbur bir evlilik yasa, sadece o pislik yuvalarindan kurtul Hatta raziyim, al eve getir, odanin birisini ona verelim Yeter ki, her sey kontrol altinda olsun, bir felakete yuvarlanmayalim O pislik yuvalari seni yutacak, tek korkum bu Günlerimiz bu ve benzeri problemlerle sürüyordu Mutlu ve zengin ailemizin tadi kacmis Melekler melegi annem, mevcut düzeni kurtarmak icin insanüstü bir cabayla cirpiniyordu Bir taraftan babami frenlemeye calisiyor, diger yandan da hicbir sey olmamis gibi, bizleri teselli ediyordu Ama isler göründügü gibi degildi Her an, ama her an bir felaket bekliyorduk Nitekim gelismeler de bu dayanilmaz felaketin habercisi gibiydiler Ecmain olsun insaallah sizlerinde goz nurunuza saglik Rabbim göz nurunuzu artirsin |
Selim Ve Hande |
08-02-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Selim Ve Hande2-ABLAMDA ANORMAL DAVRANIZLAR BASLAMISTI Ben o yillarda ortaokul ikinci siniftaydimAblamda liseye gidiyordu Annem ablama iyi bir egitim vermek icin cok ugrasiyorduAma ablamin kendisine has meraki,dogrulari ve istekleri vardi Ünlülere olan ilgisi,söhret olma tutkusu,zenginligin verdigi rahatlikve güzelde bir kiz olmasi,annemin tesirini ve kontrolünü etkisiz kiliyor,artik babam gibi kimseyi takmamaya basliyordu Hic kimseyi kirmayan annem ablamla atisir olmustuBirbirimizi cok sevdigimiz biz de öyleydikAblami erkeklerle düzensizve laubali gördükce dayanamiyor,eve gelince kavga etmeye basliyorduk Eve o kadar cok telefonlar gelirdi ki,artik bikip usanmistik Ablam nihayet cok istedigi bir amacini gerceklestirmk icin,bir özel kurulusun acmis oldugu güzellik yarismasina muracat ettiAdi hic duyulmamis,o yila kadar hic güzellik yarismasi düzenlememis bir sirket Önce kizlari geziye götürecek,bir ay egitim verecek sonra da yarisma yapilacakmisDerece alanlara bir sürü malum teklifler ve söhret kapilari Bu, ablam icin bulunmaz bir seydi Annem ve ben ablami engellemek icin neler yapmadik ki? Onun tazecik hayati göz göre göre heder olmasi,bizleri cok korkutuyorduSonunda beceremedikAblam evi terk etmesin diye razi olduk Babam ise kendi dünyasinda,pis islerin icinde gittikce daha fazla bogusuyor ,evde olanlardan hic haberi olmuyorduZaten son zamanlarda eve de gelmez olmustu Ah annem ahSen ne büyük sabir abidesi bir kadinmissinBir tarafdan babam,öbür tarafdan ablamSen ise hala pes etmeden mucadele ediyor,benim okulum icin etkilenmemis görünüyordunBu nasil müthis bir iradeymisSimdi daha iyi anliyorum KORKULAN OLUYORDU Ablam yarisma icin evden cikinca,bir daha geri dönmediGüzellik yarismasini organize eden kurulusu aradik Böyle bir kurulus yoktuBize biraktigi telefon ise,aradigimiz yerle ilgisi olmayan bir telefonduKendi cep telefonu ise,sürekli kapaliydi Cok korktuk,cok telaslandikTam on günBir ömre bedel olduSinirleri tüketen,cökerten o on gün,evimize bir asirlik aci yasatti Ilk haber,bir hastanede geldiGittigimde ablam intihara tesebbus etmis,bileklerini kesmis,hap yutmus komadaydiTam üc gün ölüm kalim savasi verdiAnnemle ben üc gün boyunca ecel terleri döktükBabmin hic umrunda degildiCünkü onun da basi cok ciddi sikintilara girmis,ama bizim haberimiz yokmus Ablam kendine gelince,bizleri karsisinda gördüO dehset anini size anlatamamBirdén nevresimi basina gecirip,"öldürün beni yasamak istemiyorum,ne olursunuz öldürün beni"diye bagirmaya basladi Felaketin boyutlari anlasiliyorduGüzellik yarismasi adiyla genc kizlari pazarlayan,hayvanlardan asagi insanlarin eline düsmüs,her seyini kaybetmisti Annem ablami bagrina bastiAma ablam: Bana dokunmayin, diye kendini yirtiyorduBana dokunmayin ben kirli,ayipli bir günahkarimBenim ölmem lazim,artik ben yasayamam,diye yeri gögü inletiyordu Ablam basina gelmis olan,doktor ve hemsireleri de aglatiyordu Bir metanet,bir sabir abidesi olan annem,o müthis direncini bitirmis olacak ki,bu icler yakan feryada daha fazla dayanamadi,oraya yigilakaldi DÜNYALARIM CÖKÜYORDU Benim ise,dünyalarim cöktüArtik aklim her seye yetiyorduO anda neler yapmazdim ki Insani pazarlayan,gencecik hayatlari mahveden,dünyalar yikan,ümütler tükeden bu insanlara neler yapmazdim ki Ilk defa caresizligin ne demek oldugu,bir ok gibi icime saplandi Babam kendi dünyasinda bitmisAblam hayatinin en tatli aninda kendini tüketmisBir sabir timsali annem dayanmaz olmus,caresiz kalmisOrtada duran yalnizca benim Medet ALLAH'im medet artikBu yollarin bir cikisi olmaliUzat o rahmet ve kudret eliniBizi kurtar bu bataklikdan Hayat mücadelesi ve hayatin dayanilmaz cilesi cok erken baslamistiBizi öyle günler bekliyordu ki,bunlar onlarin yaninda ne ki"Devede kulak" misali Ablam psikolafi tedavi görüyorduSürekli hastanedeydiAma asla düzelmeye ne niyeti vardi,ne de ümidi Biliyordum,hayatda ümidini tükeden bir insani aya kaldiracak bir direnc de olamazdiIlk isinin yeni bir intihar girisimi olacagini biliyordukBunun icin biz ve doktorlar tam bir seferberlik icindeydikAnnem, ablami hayata döndurmek icin sabahlara kadar gözyaslari icinde ALLAH'a yalvariyor,gündüzde gidip ablama destek oluyordu |
|