Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitkilerde, mikrotom, stigma

Mikrotom Ve Bitkilerde Stigma Nedir

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mikrotom Ve Bitkilerde Stigma Nedir

Mikrotom Ve Bitkilerde Stigma Nedir - Bitkilerde Stigma - Mikrotom Hakkında

Dokuyu mikroskopla incelemek için son derece ince dilimlere kesen bir âletlam ile lamel arasına koyacağımız şeyleri kesmeye yarar

Bitkilerin üreme sistemleri diğer canlı hayvanlarınkinden oldukça farklıdırFarklı olmalarına karşın nesillerini devam ettirebilmek için kullandıkları yöntemler akıllara durgunluk vermektedir

Bitkilerde tıpkı diğer canlılar gibi iki cinsten oluşurErkek çiçeklerin görevi, dişi çiçeği döllemek için polen üretmektirPolen dişi çiçeğe vardığı vakit erkek çiçekten getirdigi DNA yı dişi çiçeğin eşey organlarındaki DNA ile karıştırır ve böylelikle yavru bir bitkinin macerası başlamış olur

bir çiçeğin enine kesitini, gerçeğiyle karşılaştırmalı olarak görmektesiniz

En alttan başlayacak olursak ; 10 numara ile gösterilen yeşil bölge çiçeğin tabanını oluşturmaktadırÜremede bir rolü yoktur11 numara ile gösterilen bölge bu tabanın yapraklarıdır4 numara ile gösterilen kısım çiçeğin dişi üreme organıdır (ovaryum)6 numara ile gösterilen yapılar erkek üreme organlarıdır (anter)7 numara ile gösterilen yapı ise anter'in sapıdır ve "Filament" adını alırSon olarakta 9 numara ile gösterilen yapı çiçeğin güzel renklere sahip yapraklarıdırki bu sayede böcekleri üstüne çeker

"Stylus" adı verilen yapı ise, polenin, dişi çiçeğin üreme organına gittiği tüp şeklinde bir yol olup en üst noktasına "Stigma" adı verilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com