Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dolu, pamukta, zararı

Pamukta Dolu Zararı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pamukta Dolu Zararı

Pamukta Dolu Zararı - Pamuk Bitkisi - Pamuk Hakkında

Pamukta dolu yağması sonucu; bitki dokularında yaralar açar; yaprak, çiçek ve meyveleri tahrip eder

Açılan yaralar ayrıca patojenler için giriş kapısı olarak iş görür Yumuşak dokulu bitkiler zarara duyarlıdırlar

bitkilerde dolu etkisiyle kalıcı hasarlar meydana gelirken meyve ve genç sürgünlerde ise yaralanmalar görülür Dolu zararının diğer nedenlerle oluşan zararlardan farkı sürgün veya diğer bitki kısımlarının tek yüzünün zarar görmüş olmasıdır

Kendi Objektifimizden Pamuk bitkisine dolu zararını resimledik Aşağıdaki resimde pamuk zararını görebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com