Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağacı, tesbih

Tesbih Ağacı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tesbih Ağacı

Tesbih Ağacı Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Tesbih Ağacı Yetiştiriciliği - Tesbih Ağacı Hakkında

TESBİH AĞACI

(Melia azedaracch yada Mjaponica)

Tesbihağacığiller familyasındandırDiğer adları Hint leylağı,iran leylağı,mısır akasyası,Aziz ağaç

8-12 metre boylarıda kışın yapraklarını döken bir ağaçtırAlmaşık dizilişli 20-25 cm uzunluğundaki koyu yeşil eliptik yaprakları hafif dişli yaprakçıklardan oluşurMayıs – haziran aylarında açan 1-2 cm çapındaki beş taçyapraklı ince hoş kokulu yıldızsı leylak rengi çiçeklerin ortasındaki tüpsü çıkıntı çevredeki taçyapraklara göre daha koyudur,çiçekler 10-20 cm boyutlarındaki koçanlarda bir araya gelmiş seyrek demet halindedirlerKüremsi sarı-turuncu karışımı meyveler 051 cm çapındadır ve bunlar ağaç yaprağını döktükten sonrada kalır;ancak yeni yaprak ve çiçeklenme döneminde dökülürler

Ağaç Kuzey Hindistan ve Çin kökenlidirİyi drenajlı bütün topraklarda dekoratif amaçla tek ve grup olarak değerlendirilirÜlkemizde de park ve bahçelerde cadde ve sokaklarda dekoratif görünüşü nedeniyle bolca yetiştirilir

Bileşiminde neurotoxinler azadirachtine bulunur

Ağacın yapraklarının böcek öldürücü etkisi vardırMeyvelerle kökde zehirlidirKökün ve kabukların ishale ,bulantıya,baş dönmesine ve bayılmaya yol açan kusturucu etkileri vardırGerektiğinde az dozla kaynatılıp içilirse kusturucu kabızlık giderici solucan düşürücü etkilerde elde edilir

Ancak dikkat büyük oranda alınırsa insan için zehirleyici etki ortaya çıkarGövde ve dallardan müzik aletleri ve mobilyalar yapılır

Kurumuş meyvelerin içindeki tek iri çekirdekten tespit edilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com