Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anıtı, barış, hiroşima, parkı

Hiroşima Barış Anıtı Parkı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hiroşima Barış Anıtı Parkı

Hiroşima Barış Anıtı Parkı Mimarı - Hiroşima Barış Anıtı Parkı Resimleri - Hiroşima Barış Anıtı Parkı Hakkında - Hiroşima Barış Anıtı Parkı Özellikleri - Tarihi Yapılar - Tarihi Anıtlar

Hiroşima Barış Anıtı Parkı (Japonca: 広島平和記念公園 - Hiroshima heiwa kinen kōen) Hiroşima, Japonya'da bulunan büyük parklardan biridir Park, dünya üzerinde nükleer saldırıya (6 Ağustos 1945) uğrayan ilk kent olan Hiroşima'ya adanmıştır Saldırının neden olduğu can kaybı 1945 sonu itibariyle 140000'dir

Hiroşima Barış Anıtı Parkı'nın kurulduğu yer bir zamanlar kentin kalbi durumundaydı Patlamanın ardından meydana gelen alan üzerine kurulan park günümüzde birçok anıt, müze ve konferans salonuna ev sahipliği yapmaktadır Hiroşima Belediyesi tarafından yürütülen 6 Ağustos Barış Anıtı Töreni de bu parkta yapılmaktadır[2] Barış Anıtı Parkı'nın üstlendiği yükümlülük yalnızca kurbanları anmak değil, aynı zamanda nükleer kabusları anımsatmak ve dünya barışını savunmaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com