Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, karlofça, önemi, özellikleri

Karlofça Antlaşması Önemi Ve Özellikleri 1

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karlofça Antlaşması Önemi Ve Özellikleri 1

Karlofça Antlaşması - Karlofça Antlaşması Hakkında - Karlofça Antlaşması Konu Anlatım - Karlofça Antlaşması Özellikleri

(1699)

-1687 yılında II Süleyman, 1695'te de II Mustafa tahta geçti

-Yenilgilerin devam etmesi üzerine Osmanlı Devleti Karlofça Antlaşması'nı imzalayarak savaştan çekildi

Karlofça Antlaşması (1699)

Avusturya, Lehistan, Venedik ve Osmanlı Devleti arasında imzalandı

1 Temeşvar ve Banat Yaylası dışında kalan bütün Macaristan ve Erdel Avusturya'ya verildi

2 Hırvatistan'ın bir bölümü Avusturya'ya verildi; Sava ırmağı sınır oldu

3 Podolya ve Ukrayna Lehistan'a verildi

4 Dalmaçya kıyıları ve Mora, Venedik'e verildi Korint Osmanlılarda kaldı

5 Antlaşmanın süresi 25 yıl olacak ve Avusturya'nın garantisinde bulunacaktı

Not : Rusya, Karlofça Antlaşması imzalanırken iki yıllık bir ateşkes imzalamış ve barışa yanaşmamıştır Amacı Kırım'a doğru ilerlemektir Ancak, Avrupalı Devletlerin baskısıyla 1700'de antlaşma masasına oturmuştur

-Osmanlılar, Karlofça ve İstanbul Antlaşmaları'yla ilk defa toprak kaybına uğradı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com