Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
caber, kalesi, nerededir

Caber Kalesi Nerededir

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Caber Kalesi Nerededir

caber kalesinin tanıtımı - caber kalesini kim yaptırmıştır - caber kalesi kim tarafından yapılmıştır - caber kalesinin tarihçesiCaber Kalesi (Arapça: قلعة جعبر‎, Türkçe: Caber, Ca'ber, Cabir, Ceber kalası), Suriye sınırları içinde Fırat Nehri'nin sol kıyısında kalan, fakat Türkiye'nin toprağı sayılan eski bir kaledir

Caber Kalesi Yavuz Sultan Selim devrinde Osmanlı topraklarına katıldı Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in dedesi Süleyman Şah'ın mezarı buradadır II Abdülhamit devrinde buradaki türbe yeniden yaptırılmıştır

Caber Kalesi'nin de içinde bulunduğu bölge I Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru İngilizler tarafından işgal edildi Daha sonra ise bölge, Suriye'ye bağlanarak Fransız mandasına bırakıldı

Türkler için büyük manevi değer taşıyan Caber Kalesi, Fransa ile TBMM Hükûmeti arasında 20 Ekim 1921 tarihinde imzalanan Ankara Antlaşmasının 9 maddesi gereğince, Türk Mezarı adı altında tanınan kabri, müştemilatı ile beraber Türkiye'ye bırakıldı ve Türkiye’ye orada muhafızlar bulundurma ve Türk bayrağını çekme hakkı tanındı

vikipedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com