Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
achelous, mitolojisi, yunan

Achelous - Yunan Mitolojisi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Achelous - Yunan Mitolojisi

Achelous Kimdir - Achelous Hakkında - Yunan Mitolojisinde Achelous

Achelous veya Akhelous, Yunanca: Αχελώος Yunan mitolojisindeki okeanidlerden Yunanistan'daki en büyük nehir olan Achelous Nehri'nin tanrısıdır Yunan mitolojisinde her nehrin bir tanrısı vardır, daha doğru bir tanımla nehir-tanrılar vardır Achelous bu nehir-tanrıların başı, lideridir

Bazı mitlere göre Poseidon'un bazı mitlere göre de Helios'un oğludur Genelde onun Tethys ile Okeanos'un oğlu olduğu görüşü hakimdir Zaten Yunan mitolojisindeki genel kanı tüm nehir-tanrıların Tethys ile Okeanos'un çocukları olduğudur

Kral Oeneus'un kızı Deianeira'ya talip olmuş, Herakles ile Deianeira için savaşmış ve yenilmiştir Kazanan Herakles Deianeira ile evlenmiştir

Yaşlı bir adam olarak tasvir edilir Deianeira için Herakles'e karşı savaşırken bir boğaya dönüşmüş, Herakles de onun bir boynuzunu kırmıştır Bu nedenle genelde tek boynuzlu resmedilir Herakles'in kırdığı boynuzu Naiadlar tarafından cornucopia'ya (bereket boynuzu, içinden meyveler çıkan büyük bir boynuz) çevrilmiştir

Terpsikhore'dan Sirenlerin babası olduğu da söylenmiştir

Bir mite göre Achelous Niobe'nin gözyaşlarından oluşmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com