Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
argos, panoptis

Argos Panoptis

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Argos Panoptis

Argos Panoptis Hakkında - Argos Panoptis Kimdir - Yunan Mitolojisi Canavarları

Argos Panoptis (Yunanca Άργος Πανόπτης), Yunan mitolojisinde nemf İo'nun kardeşi, yüz gözlü bir canavardır Panoptis sıfatı herşeyi gören anlamını taşır ve etkin bir gözetmen olduğunu gösterir, zira uykudayken bile birkaç gözü açık kalır

Argos Hera'nın hizmetçisiydi Olimpos tanrılarının yanına kabulü Ehidna adlı canavarı öldürmesiyle gerçekleşmiştir Hera tarafından verilen son görevi ise, beyaz bir ineği Zeus'un erişiminden korumasıdır Ancak Hera aslında o ineğin Zeus'un sayısız sevgililerinden biri olan İo olduğundan haberdardır İo'yu kurtarmak için, Zeus Hermes'i yollar ve lir çalarak Argos'u tamamen uyuttuktan sonra kafasını keserek onu öldürür Hizmetçisinin anısına, Hera Argos'un yüz gözünü bir tavuskuşu kuyruğunda korur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com