Yikin Heykellerimi |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yikin HeykellerimiEy Milletim Ben Mustafa Kemalim Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim Hala en hakiki mürşit değilse ilim Kurusun damağım dilim Unutun dediklerimi yıkın heykellerimi Özgürlük hala en yüce değer değilse eğer Prangalı kalsın diyorsanız köleler Unutun dediklerimi Yıkın heykellerimi Yetmediyse acısı şiddetin savaşın Anlamı kalmadıysa Yurtta sulh dünyada barışın Eğer varsa ödülü silahlanma ile yarışın Unutun dediklerimi Yıkın heykellerimi Özlediyseniz fesi, peçeyi Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi Hala medet umuyorsanız şıhtan, şeyhten, dervişten Şifa buluyorsanız muskadan, üfürükçüden Unutun dediklerimi Yıkın diktiğiniz heykellerimi Eşit olmasın diyorsanız kadın-erkek Karaçarşafa girsin diyorsanız Yobazın gazabından ürkerek Diyorsanız ki okumasın kadınlarımız kızlarımız Budur bizim alınyazımız Unutun tüm dediklerimi Yıkın diktiğiniz heykellerimi Fazla geldiyse size Hürriyet Cumhuriyet Özlemini çekiyorsanız saltanatın, sultanın Hala önemini anlayamadıysanız Millet olmanın Kul olun ümmet kalın Fetvasını bekleyin şeyhülislamın Unutun dediklerimi RAHAT BIRAKIN BENİ SÜLEYMAN APAYDIN |
Yikin Heykellerimi |
07-25-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yikin HeykellerimiŞiirin başlığı dikkatimi çektiAtatürk şöyle bir doğrulsa,her yerde heykellerini,resmi dairelerde resimlerini ve büstlerini,okullardaki Atatürk köşelerini görse,o heykellerin karşısına geçip,hazırol vaziyetinde dikildiğimizi görse,acaba bize "Aferin" mi der,yoksa "Sizin bu yaptıklarınıza saçmalık denir" mi der ? |
Yikin Heykellerimi |
07-25-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yikin HeykellerimiBu şiiri yazan kimse şiirinde hep müslümanlara hakaret etmiş yazık bilge kardeş sende buna alet olmuşsun |
|