Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ata, dündar, mektubu, nın

Ata Nın Can Dündar A Mektubu !..

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

ATA nın Can DÜNDAR a Mektubu !

Utandım çocuk !

Beni anlatan bir film yapmışsın

Kızgınım, utanç içindeyim

Sana değildir kızgınlığım Filmdeki Mustafa'dan da utanmış değilim !

Başaramamışım, bundandır utancım

Komutam altında, bu Vatan için kanını akıtan Türk Askerlerinden utandım

"Özgürlük" demiştim, benim karakterimdir

"Bilim" demiştim, tek yol göstericidir

Sen, "Karanlıktan korkardı" demişsin benim için

Korkar dım evet ! Bu Ulusu boğmak isteyen karanlıklardan çok korktum !

Ama insaf bee çocuk, korkup da kaçmadım ya

Söküp atmadım mı o karanlığı bu Ülkenin üzerinden ?

Diktatör demiş sin bir de Hiç okumadın mı çocuk ?

Nerde ! Benim nesilleri emanet ettiğim Öğretmenler ?

Anlatmadılar mı sana hiç ?

Başkomutan olarak cepheden cepheye koşarken, ve bütün kararları tek başıma alabilecek ken neden bir Meclis kurdum ben be çocuk ? Böyle diktatör olur mu ?

Ah beee çocuğum

Neden ? Nasıl düşman ettiler seni bana ?

Baktım aşktan, sevgiden, aileden bahseden güzel şeyler yazmışsın bugüne kadar Belli ki, Çalışkansın, zekisin ! Kara cüppeleri ile Milletin ümüğüne çökmüş olan yobazları çok iyi anlarım da çocuk, seni anlayamıyorum ! Onlar zaten hiç sevmedi beniYüzyıllardır süren iktidarlarını çekip almıştım ellerinden

Sevmeyecekler beni elbette

Peki sen çocuk !Sen neden kol kola girdin bu kara kalplilerle ?

Dedim ya, sana değil kızgınlığım

Başaramamışım Anlatamamışım demek ki özgürlüğün kıymetini, bağımsız bir Ulusun, onurlu özgür bireyi olmanın ne büyük bir nimet olduğunu

Yazık olmuş, onca Vatan evladının kanınaOnca ananın göz yaşına Veremem ki şimdi hesabı, ne "O" gencecik bedenlere, ne de gözü yaşlı analara

"Bu muydu uğruna bizi ölüme gönderdiğin Vatan ?" derlerse !

"Bu nesiller miydi,ölen evlatlarımızın kanıyla kurduğun ülkeyi emanet ettiğin ?" diye sorarlarsa

Ne derim ben onlara be çocuk ?

Olmadı bee çocuk Olmadı !

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-25-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bu yazıyı kaleme alan neden çıkıp benim film hakkındaki yorumum budur demiyor onu anlayamadım Neden ulu önderimizi kullanıyor! Bu yazıyı yazan neden kendi fikirlerini Türk halkının liderinin mektubu diye insanları etkileme yoluna gidiyor, bu çok düşündürücü! Bu tutum insanları kandırmaktır, yazıyı kaleme alanı kınıyorum

Yazıda hoşuma giden doğruluğun inandığım birçok nokta var ancak çarptırılmış laflarla açılan konularda çok Ancak kendi düşüncelerini ulu önderimin düşüncesiymiş sözleriymiş gibi halka irdeletilmesi ve bunun başta internet ortamı olmak üzere birçok yere yayılıp insanları hassas noktalarından vurup insanlarımızı kullanmaya çalışmaları o kişi/kişilerin acizliği gösteriyor bana

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-25-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Herkesin düşüncesine saygı duymak gerek !Sizin yorumlarınızı dikkatlice okudumElbet kendi pencerinizden haklı olabilirsiniz ? Ve son derecede düşünce ve fikirlerinizede saygı duyuyorumAma size katılıyorum diyemem !Bu yazı da, benim bakış açıma göre hiçbir art niyet yok !Sığınma ise asla olmamaz !Acı ama gerçekler !Aynı zamanda mizah açısından hoş ve güzel vurgular mevcut !Herkes duygu ve düşüncelerini farklı yansıtabilir !Çok hoşuma giden bir paylaşım olduğu içinde seve-seve, paylaşmak istedimVe yazının sahibi kim ise de kendisini tebrik ederim
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-25-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

conqueror Nickli Üyeden Alıntı

Yazıda hoşuma giden doğruluğun inandığım birçok nokta var ancak çarptırılmış laflarla açılan konularda çok Ancak kendi düşüncelerini ulu önderimin düşüncesiymiş sözleriymiş gibi halka irdeletilmesi ve bunun başta internet ortamı olmak üzere birçok yere yayılıp insanları hassas noktalarından vurup insanlarımızı kullanmaya çalışmaları o kişi/kişilerin acizliği gösteriyor bana

Aynı Fikirdeyim yazının sahibi kendşini deşifre etmeli bencede

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-25-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Bencede yazinin sahibi kendini desifre etmeli Arti neden Atatürk'un agizindan yaziyor, neden kendi agizindan yazmiyor?
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-25-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Beni anlatan bir film yapmışsın

nerden haberi olmus ya cok merak ettim hadi ataturk duydu bu yaziyi

peki bu yaziyi yazan adamin nerden haberi oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-25-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Her yapacakları ışte onu kalkan olarak kullanmıyorlar mi hasta oluyorum
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-25-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Mustafa Filmini İzlemiş Biri Olarak; Öyle Atatürk'ü Rezil Eden Hakaretler Yağdıran Bir Durum Yokİnsanların Kafasındaki Kusursuz Atatürk Modeline Zarar Verdiği İçin Bu Kadar Tepki Gördü BenceBu İnsanlar Bir De Atatürkçü'yüm Demez MiAtatürk Ömrünü Bağnazlığı Yok Etmeye Adamış Bunun Farkında Değiller
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com