Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
acımasız, diktatörleri, tarihin

Tarihin En Acımasız Diktatörleri

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarihin En Acımasız Diktatörleri

Tarihin en acımasız diktatörleri

Maximilien Robespierre: Fransız devrimin liderliğini yapan Robespierre 40 bin kişinin ölümüne neden oldu Öldürülenler arasında din adamları aristokratlar ile işçi ve köylüler bulunuyor

Ayetullah Humeyni: 1979-1989 yılları arasında İran’ın liderliğini yapan Humeyni döneminde 30 bin rejim karşıtının öldürüldüğü belirtiliyor 1989 yılında 86 yaşında ölen Ayetullah Humeyni İranlı siyasi tutukluların yaşamasına izin vermedi

İdi Amin: Uganda ordusunda subay olurken 1971 yılında gerçekleştirdiği darbeyle işbaşına geçen Amin insan hakları ihlalleri politik bastı ve etnik katliamlarla anıldı 50 ila 80 bin kişinin öldürüldüğü dönemde 60 bin Asyalıyı da İngiliz pasaportuna sahip olduğu için sınır dışı etti Ölümüne kadar Uganda’yı yöneten İdi Amin yaptıklarından pişman olmadığını sürekli dile getirdi

Belçika Kralı II Leopold: 1865-1909 yılları arasında Belçika krallığını yürüten Leopold Afrika’da 3 milyon Kongolu’nun ölümünden sorumlu tutuluyor Kendisi için özel bir ordu kuran II Leopold Kongo’da kouçuk ve fildişi elde etmek için oluşturulan merkezlerde işkenceden yapmaktan geri durmadı

Josef Stalin: 1922′den 1953 yılındaki ölümüne kadar 31 sene boyunca SSCB’nın liderliğini ve Sovyetler Birliği Komünist Partisi’nin liderliği anlamına gelen Genel Sekreterliğini yapmıştır 10 milyon ila 60 milyon arasında insan Stalin döneminde öldürülmüştür

Adolf Hitler: Adolf Hitler 1933 yılında Almanya’nın başbakanı ve 1934′den ölümüne kadar Almanya’nın Führer’i oldu Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi (NSDAP)’nin kurucusu ve başkanıydı Ekonominin tekrar kurulması yeniden silahlandırılmış bir ordu ve totaliter ve faşist bir rejimle; Hitler saldırgan bir dış politika izleyerek Alman “yaşam alanı”nı (Lebensraum) genişletmek amacıyla Polonya’ya saldırdı

Avrupa ve Asya’nın büyük bölümünü istila etti 30 Nisan 1945 günü intihar ederek yaşamına son verdi Nazi’lerin ırkçılığı sonucu 11 ile 14 milyon arasında insan öldürüldü Bunların arasında Museviler ve Çingeneler yer aldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com