Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Cinsellik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiftlerin, cinsellik, genç, sorunsalı

Genç Çiftlerin Cinsellik Sorunsalı

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Genç Çiftlerin Cinsellik Sorunsalı

Ankete katılanların, doğum kontrol yöntemleri konusunda, yaygın bir bilgiye sahip olduğu tespit edildi

Anket Sonuçları

Araştırmada anket yardımıyla edinilen bilgiler ışığında şu sonuçlara yer verildi:

Üreme sağlığı ve cinsel sağlık konusunda eğitim ve bilgi paylaşım ihtiyacı açık bir gerekliliktir

Evlenme arifesindeki gençler ve evli çiftler cinsel sağlık ve üreme sağlığı bilgilerine ulaşma konusunda istekliler

Sağlık kurumlarının mahalle ve köy örgütlenmelerinin sağlıklı bir toplum amacıyla halka yönelik duyarlılık artırıcı çalışmalar yapmaları gerekmektedir

Sağlıklı bir neslin devamı için sağlık kuruluşlarının üreme sağlığı konusunda daha belirleyici ve aktif olmaları gerekiyor

Belediyelerin yeni yasal yükümlülükleriyle birlikte bu konuda daha aktif olmaları, önemli bir sağlık sorununu ve sosyal sorumluluğu giderebilir

Engeliliğe neden olan riskler ve alınabilecek önlemler konusunda, toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla, ülke geneline yönelik eğitim ağırlıklı projelerin uygulanması olumlu sonuçlar verebilir

Eğitim kurumlarında belirli düzeylerde olsa dahi, üreme sağlığı bilgileri gençler ile paylaşılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com