Secde Ayetinin Fazileti |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Secde Ayetinin FaziletiResulullah Aleyhis'salatü ves'selam buyurdular ki: "Ademoğlu secde ayeti okur ve secde ederse şeytan ağlayarak ayrılır ve: "Yazık bana, insanoğlu secdeyle emredildi ve secde etti, mukabilinde ona cennet var Ben de secdeyle emrolundum ama ben itiraz ettim, benim için de ateş var" der" Resûlüllah (sav) Efendimiz kızı Hz Fâtma'ya (ranhâ) şöyle buyurmuştur Herhangibir mü'min erkek yada kadın vitir namazından sonra 3 defa "Sübbûhun Kuddûsün Rabbül melâiketi verrûh" der sonra secdeye varırve secdede iken beş defa aynı şeyi söyledikten sonra başını kaldırp,bir defa Ayetel kürsüyi okurve beş defa yine aynı şeyi (Sübbûhun Kuddûsün Rabbül melâiketi verrûh ) söylerse,canımı kudret elinde bulunduran Allah'a yemin ederim ki, o bulunduğu yerden henüz kalkmadan Allah onu bağışlar ve kendisine yüz hacc yüz umre sevabı ile şehidler sevabı verirve ona bin melek gönderir de hepsi onun iyiliklerini yazarBöylece o kimse bin köle azad etmiş gibi olurAllah onun bütün dualarını kabul buyururKıyamet günü cehennem ehilinden yetmiş kişiye şefâatte bulunma müsaadesi kendisine verilirBu durumda ölecek olursa,şehid olarak ölmüş olur "Sübbûhun Kuddûsün Rabbül melâiketi verrûh" Allâh-ü Teâlâ bütün noksan sıfatlardan münezzeh ve mukaddestir Meleklerin ve Rûh (Cebrâil)’in Rabbidir kaynak:sırlar hazinesi |
|