Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, kırpıntı

Kırpıntı Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırpıntı Börek





4 yufka
200 gr beyazpeynir
100 gr kaşarpeyniri
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt

Kırpıntı börek:
Kek kalıbının içini iyice yağlayın Yufkaları bir kaba elinizle didikleyin Kaşarpeyniri ile beyazpeyniri rendeleyin Maydanozu ince kıyın Rendelenmiş peynirler, maydanoz, süt, yumurta, kırmızı pulbiber ve ayçiçeği yağını yufkaya ekleyip iyice karıştırın Yağladığınız kek kalıbına aktarın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip ılık servis yapın Böreğinizi fırından çıkarır çıkarmaz sıcak kalıbı mutfak tezgahına serdiğiniz nemli mutfak bezinin üzerine alın Birkaç dakika sonra böreğinizin kalıptan kolaylıkla çıktığını göreceksiniz Aynı uygulamayı keklerinizi kalıptan çıkarmak için de yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.