Kırpıntı Börek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırpıntı Börek4 yufka 200 gr beyazpeynir 100 gr kaşarpeyniri 1 yumurta Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 su bardağı süt Kırpıntı börek: Kek kalıbının içini iyice yağlayın Yufkaları bir kaba elinizle didikleyin Kaşarpeyniri ile beyazpeyniri rendeleyin Maydanozu ince kıyın Rendelenmiş peynirler, maydanoz, süt, yumurta, kırmızı pulbiber ve ayçiçeği yağını yufkaya ekleyip iyice karıştırın Yağladığınız kek kalıbına aktarın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip ılık servis yapın Böreğinizi fırından çıkarır çıkarmaz sıcak kalıbı mutfak tezgahına serdiğiniz nemli mutfak bezinin üzerine alın Birkaç dakika sonra böreğinizin kalıptan kolaylıkla çıktığını göreceksiniz Aynı uygulamayı keklerinizi kalıptan çıkarmak için de yapabilirsiniz |
|