Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kurabiye, simit

Simit Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Simit Kurabiye

Malzemeler:[*]125 gram tereyağı,[*]Yarım çay bardağı sıvıyağı,[*]1 çay bardağı yoğurt,[*]2 yemek kaşığı sirke,[*]1 yemek kaşığı şeker,[*]1 tatlı kaşığı tuz,[*]2 tatlı kaşığı mahlep,[*]1 yumurta, not: akı dışı için ayrılacak,[*]1 paket kabartma tozu,[*]4 su bardağı un,[*]Süsü için susam
Yapılışı:[*]Un ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın[*]Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin[*]Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın, çubuk şekline getirip iki ucunu birleştirin, simit şekli elde edin[*]Simitleri önce çırpılmış yumurta akına ardından susama batırıp hafif yağladığınız tepsiye dizin[*]180 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin
Afiyet Olsun
(dır)

Alıntı Yaparak Cevapla

Simit Kurabiye

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Simit Kurabiye

SARMAŞIK Nickli Üyeden Alıntı

Malzemeler:[*]125 gram tereyağı,[*]Yarım çay bardağı sıvıyağı,[*]1 çay bardağı yoğurt,[*]2 yemek kaşığı sirke,[*]1 yemek kaşığı şeker,[*]1 tatlı kaşığı tuz,[*]2 tatlı kaşığı mahlep,[*]1 yumurta, not: akı dışı için ayrılacak,[*]1 paket kabartma tozu,[*]4 su bardağı un,[*]Süsü için susamYapılışı:[*]Un ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın[*]Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin[*]Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın, çubuk şekline getirip iki ucunu birleştirin, simit şekli elde edin[*]Simitleri önce çırpılmış yumurta akına ardından susama batırıp hafif yağladığınız tepsiye dizin[*]180 dereceli önceden ısınmış fırında pişirinAfiyet Olsun

(alıntıdır)

Kirve bende bu tarifleri almıştım askerdeyken hatıra defterine baya yazdım gelincede yaptım bazıları çok güzel oldu bazıları olmadı millet onun bunun resimlerini kesip asıodu bende İbrahim Tatlısesin resimlerini kesiiödum şafak atıodum üzerine

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com