![]() |
Simit Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Simit KurabiyeMalzemeler:[*]125 gram tereyağı,[*]Yarım çay bardağı sıvıyağı,[*]1 çay bardağı yoğurt,[*]2 yemek kaşığı sirke,[*]1 yemek kaşığı şeker,[*]1 tatlı kaşığı tuz,[*]2 tatlı kaşığı mahlep,[*]1 yumurta, not: akı dışı için ayrılacak,[*]1 paket kabartma tozu,[*]4 su bardağı un,[*]Süsü için susam ![]() Yapılışı:[*]Un ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() (dır) |
![]() |
![]() |
![]() |
Simit Kurabiye |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Simit KurabiyeSARMAŞIK Nickli Üyeden Alıntı Malzemeler:[*]125 gram tereyağı,[*]Yarım çay bardağı sıvıyağı,[*]1 çay bardağı yoğurt,[*]2 yemek kaşığı sirke,[*]1 yemek kaşığı şeker,[*]1 tatlı kaşığı tuz,[*]2 tatlı kaşığı mahlep,[*]1 yumurta, not: akı dışı için ayrılacak,[*]1 paket kabartma tozu,[*]4 su bardağı un,[*]Süsü için susam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (alıntıdır) Kirve bende bu tarifleri almıştım askerdeyken hatıra defterine baya yazdım gelincede yaptım bazıları çok güzel oldu bazıları olmadı millet onun bunun resimlerini kesip asıodu bende İbrahim Tatlısesin resimlerini kesiiödum şafak atıodum üzerine |
![]() |
![]() |
|